Connect with us
Publicitate

Administrație

La Săcele se va construi un spital modular în curtea actualei unităţi medicale

Publicat

pe

Spitalul Municipal Săcele a lansat licitația pentru construcția unui spital modular. Clădirea va fi de tip modular, construită în curtea unității, pe doua niveluri care să acopere necesarul de intervenții/ investigații actuale ce au fost separate față de spital. Valoarea totală a proiectului este de 4.984.414,87 lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 24 luni.

Această investiție este necesară deoarece Spitalul Municipal Săcele are la bază o infrastructură concepută acum 71 ani, necesităţiile actuale fiind dificil de gestionat, spațiile nepermițând integrarea optimă a circuitelor intraspitaliceşti, și actual fiind desemnat ca spital suport COVID -19. Dificultățiile majore de separare a spațiilor necesare desfășurării unei activități minime de funcţionare a cabinetelor de specialitate şi de menţinere a spatiilor ATI de importanță exceptională în prezentul context, a suprasolicitat spatiile existente şi a determinat realizarea temporara a unor spatii anexe de tip eurocontainer, spatii special amenajate de uz temporar ce sunt de dimensiuni reduse si ingreunează activităţiile medicale. Totodata, unitatea îşi dezvoltă serviciile de radiologie şi imagistică medicală care vor fi amplasate la parterul unităţii, ceea ce presupune mutarea serviciilor medicale de la acel nivel, transmite opiniasaceleana.ro.

Astfel, adaptarea infrastructurii curente la nevoile de servicii de sănătate curente (chirurgie generală, ortopedie, pediatrie, servicii de laborator, etc.) este în multe cazuri imposibilă sau mult mai costisitoare decât construcţia unei clădiri noi în care sa se transfere activitatea curentă a unor compartimente.

“Așa cum am afirmat mereu, sănătatea va fi prioritară pentru administrația săceleană. Vom face investiții în permanență pentru a crea condiții cât mai bune și servicii medicale cât mai diversificate pentru comunitatea săceleană.” a precizat edilul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes