Connect with us
Publicitate

Cultural

La Râșnov, turiștii vor putea călători prin istorie

Publicat

pe

Publicitate

Anul 2024 aduce noi produse culturale turiștilor care vor vizita Râșnovul.

Programul a fost pregătit de Asociația Mioritics, Hands on History Norvegia și Primăria Râșnov, care au lucrat împreună timp de aproape 2 ani în proiectul Heritage Hub Râșnov pentru redeschiderea cetății.

Anul acesta turiștii sunt așteptați cu programe diverse, care pun accent pe istoria locală și pe natură. Activitățile au fost conturate pentru adulți și pentru copii, a explicat managerul de proiect, Mihai Dragomir: „Sunt peste 30 de evenimente care vor fi în următoarele șase luni și târgurile creatorilor locali, care sunt în cadrul platformei Râșnov Creativ. Vor fi și școlile de vară pe care le va derula Theodor Paleologu.”

Programele de la Râșnov vizează dezvoltarea unui turism durabil, cu păstrarea patrimoniului și a calității vieții localnicilor.

Publicitate

„Avem, la fiecare două săptămâni, drumeții în natură, care se bazează și pe povești locale. Există experiențe în grădina Cetății Râșnov, experiențe medievale, fie că vorbim de ateliere interactive sau momente culinare. Vom avea un teatru istoric, bazat pe poveștile anilor 1920-1930 de la Râșnov”, a mai spus managerul de proiect, Mihai Dragomir, potrivit radiomures.ro.

În cadrul acestui proiect s-a lansat și Râșnov Creativ, un program prin care artiștii și producătorii locali din Râșnov beneficiază de mentorat, schimb de bune practici cu partenerii norvegieni și evenimente tematice de promovare și interacțiune cu publicul larg.

Peste 20 de creatori locali s-au alăturat acestui program până în prezent fiind puse în valoare atât spațiile publice (Grădina Cetății și Piața Unirii), cât și spații private. Anul acesta îi puteți întâlni pe acești creatori locali pe 22 iunie (Târgul de Sânziene), 20 iulie (Târgul de Sf. Ilie), 25 august (Sărbătoarea Recoltei) și 26 octombrie (Târgul de Sf. Dumitru).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    3 mai, 2024 at 1:25 pm

    Pin geografie as vrea io. Sa poate ?
    Pe la Caraibe pin Cuba sau Noua Zeelanda daca se poa.
    Sau mai paproape pa la Paris ca ie olimpiada imediat ! Ietcetera ietcetera…etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes