Connect with us
Publicitate

Eveniment

La mulți ani, România! La mulți ani, români! Cum sărbătoresc brașovenii Ziua Națională

Publicat

pe

Publicitate

De 1 Decembrie, românii din toate colțurile lumii sărbătoresc Ziua Națională, cel mai important moment din istoria neamului. În urmă cu 104 ani, în 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare care a votat unirea Transilvaniei cu România. Dar data de 1 Decembrie nu a fost dintotdeauna stabilită ca Ziua Națională. Abia pe 31 iulie 1990, la câteva luni după Revoluție, un act normativ a stabilit ca pe această dată să fie sărbătorită ziua tuturor românilor.

An de an, evenimentul este marcat în toate colțurile țării cu petreceri pe cinste, dar și momente solemne. Cel mai așteptat moment este parada militară din București, acolo unde vor defila pe sub Arcul de Triumf sute de soldați care fac parte din Armata Română.

O astfel de defilare va avea loc și la Brașov. Astăzi, începând cu ora 12.00, brașovenii și turiști sunt așteptați la ceremonia militară și religioasă Zilei Naționale a României care va avea loc pe Bulevardul Eroilor (zona Pieței Tricolorului). Defilarea personalului și tehnicii militare se va desfășura cu efective aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov și Inspectoratului de Poliție Județean.

n încheierea ceremoniei vor defila, prezentând onorul, 350 de militari și 50 de mijloace tehnice, reprezentând Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, urmați de un survol al aeronavelor aparținând Aeroclubului Teritorial „Iosif Șilimon” Brașov.

Publicitate

La festivitate vor participa atât oficialități locale și cadre militare din structuri aflate în compunerea Garnizoanei Brașov, cât și cadre militare în rezervă și în retragere, alături de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

O retragere cu torțe a 200 de militari, aparținând structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc începând cu orele 18:00 pe itinerarul Biserica Neagră – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Piața Tricolorului – Bulevardul 15 Noiembrie – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes