Connect with us
Publicitate

Administrație

La evenimentele organizate de Primărie braşovenii s-au vaccinat cel mai mult cu Johnson&Johnson. Aproape 1.000 de oameni s-au imunizat în ultimele 5 zile la maratoane

Publicat

pe

În perioada 28 mai – 2 iunie Primăria Brașov a organizat o serie de evenimente de promovare a vaccinării, două în cadrul maratonului de vaccinare ,,Liber la vaccinare! Liber la Viață!” și alte trei în cadrul evenimentului ,,Mai aproape pentru vaccinare!”, organizat împreună cu Direcția de Sănătate Publică în zone aglomerate.

Publicitate

Poate cea mai importantă concluzie a celor 5 zile de vaccinare fără programare este că numărul celor care au preferat vaccinul produs de Johnson&Johnson, Janssen, este semnificativ mai mare decât al celor care au ales vaccinul produs de Pfizer, Comirnaty. Astfel, 564 de brașoveni au ales vaccinul produs de compania Johnson&Johnson și 399 l-au ales pe cel de la Pfizer. Singura explicație este faptul că vaccinul Janssen se face într-o singură doză, fără a mai fi necesar rapelul.

Vă reamintim că la începutul lunii mai, Primăria Brașov a demarat maratonul de vaccinare ,,Liber la vaccinare! Liber la Viață!”, care cuprinde 10 evenimente de vaccinare dedicate diferitelor categorii sociale sau anumitor activități din ceea ce presupune reîntoarcerea la normalitate.

Ultimele două evenimente organizate în cadrul acestui maraton au fost la Bazinul Olimpic, în data de 30 mai – dedicat amatorilor de înot, dar și celor care vor să se întoarcă în tribune pentru a-și susține echipa sau sportivul favorit, indiferent de sportul preferat – și la mall-ul Coresi Shoping Resort, în 1 Iunie, eveniment dedicat brașovenilor care vor să își vadă copiii sau nepoții la locurile de joacă și să interacționeze cu alți părinți și bunici, fără frica de a se îmbolnăvi.

Publicitate

Tot în această perioadă, Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, a organizat, în piețe și în zonele aglomerate, evenimentul ,,Mai aproape pentru vaccinare!”. Centrele de vaccinare mobile au fost amplasate în zona Pieței Astra, a complexului comercial Brintex și la Piața Dacia.

Pe 6 iunie, Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, Cinema One Laserplex și Coresi Shoping Resort organizează un eveniment de vaccinare dedicat cinefililor, dar și angajaților de la sălile de cinema și a celor din mall-uri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes