Connect with us
Publicitate

Economic

La Brașov se va deschide prima Academie Hotel din țară, sub licența École hôtelière de Lausanne

Publicitate

Publicat

pe

Grupul educaţional Winsedswiss deschide, în Braşov, o academie de învăţământ vocaţional pentru viitorii angajaţi din industria ospitalităţii, academie licenţiată de École hôtelière de Lausanne (EHL).

Publicitate

Cursurile instituţiei de formare vor începe pe 2 iunie şi vor avea loc hotelul Casa Viorel din Poiana Braşov. De altfel, şcoala va funcţiona ca parte integrantă a hotelului, adică va fi o academie hotel. Aceasta este a doua unitate de acest fel a elveţienilor de la winsedswiss în România, prima dintre ele fiind deschisă în Oradea în toamna anului trecut. În unitatea din Oradea sunt înscrişi 24 de cursanţi, iar până acum nu s-a încheiat vreun modul, deci nu sunt absolvenţi până în acest moment, după cum au spus reprezentanţii grupului educaţional.

”Nu avem profesori, ci experţi în industrie. Cursurile vor începe pe 2 iunie. (…) Învăţământul profesional a fost discreditat foarte mult în România, încă din anii comunismului. A continuat discreditarea şi după aceea şi ar trebui să îl readucem la starea nobilă pe care o are”, a spus Ray F. Iunius, Chief Executive Officer al Winsedswiss Education Group (WEG).

El nu a vrut să dea detalii despre investiţia în unitatea de învăţământ din Braşov, însă a explicat că investiţia grupului Winsedswiss Education Group în România ”a depăşit câteva milioane de euro”. Mai mult, Ray F. Iunius a spus că următoarea şcoală de acest fel va fi deschisă în Bucureşti.

Publicitate

În cadrul academiei, tinerii care au peste 16 ani pot alege module precum cel de arte culinare (culinary professional diploma), servicii de alimentaţie publică (food and beverage services professional diploma); cazare şi recepţie (rooms division professional diploma) şi administrare hotelieră (hotel administration professional diploma).

Cursurile pentru un model pleacă de la 6.300 de euro şi 9.900 de euro, în funcţie de diploma şi de parcursul profesional ales. Se pot urma şi module independente şi, de asemenea, module profesionale pentru cei cu o anumită experienţă profesională relevantă în domeniu. Preţul unui astfel de modul pleacă de la 1.700 de euro.

În România, WEG a preluat managementul a două hoteluri, respectiv în Poiana Braşov (hotel ohma – Casa Viorel) şi la Oradea (hotel ohma – Cetate) şi se pregăteşte pentru gestionarea, în acest an, a încă trei hoteluri şi a unui restaurant.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes