Connect with us
Publicitate

Administrație

La Braşov „se scumpeşte gunoiul” cu aproape 2 lei. Din aprilie, fiecare braşovean va plăti 14,10 lei pe lună pentru serviciul de salubritate

Publicat

pe

Publicitate

Braşovenii vor plăti mai mult pentru colectarea gunoiului de la 1 aprilie, o nouă majorare a tarifelor serviciilor de salubrizare prestate către populaţie fiind impusă de necesitatea actualizării vechilor preţuri cu indicele inflaţiei, dar şi de creşterea aşa-numitei „taxe de rampă”.

Conform unei hotărâri adoptate marţi de Consiliul Local Braşov, persoanele fizice din municipiu vor plăti aproximativ 2 lei în plus pentru acest serviciu, lunar, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor municipale amestecate (menajere) crescând de la 12,50 lei/persoană/lună fără TVA la 14,10 lei/persoană/lună fără TVA.

Pentru persoane juridice, tariful pentru acest serviciu creşte de la 122,69 lei/mc fără TVA la 141,92 lei/mc fără TVA, iar colectarea, transportul şi depozitarea altor tipuri de deşeuri, inclusiv cele rezultate din construcţii, demolări şi situaţii de urgenţă îi va costa pe toţi utilizatorii în loc de 210.02 lei/mc fără TVA, suma de 253,46 lei/mc fără TVA.

Majorarea are loc în contextul în care, de la 1 ianuarie, a fost majorat tariful de eliminare prin depozitare a deşeurilor a operatorului Fin Eco de la 83,58 lei/tonă la 140,97 lei/tona.

Publicitate

Aceste majorări au fost solicitate de cele două firme care asigură serviciile de salubrizare şi deszăpezire în municipiul Braşov, Comprest şi Brai-Cata.

Prin hotărârea CL Braşov au fost actualizate şi preţurile unitare ale unor lucrări pe care aceste firme le efectuează în baza contractelor cu municipalitate, precum măturatul străzilor – mecanic şi manual, curăţatul rigolelor sau stropitul străzilor, dar şi de curăţare a zăpezii sau funcţionarea respectiv staţionarea utilajelor de deszăpezire.

Printre motivele creşterii acestor tarife se numără şi majorarea preţului tonei de sare, de la 300 la 330.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes