Connect with us
Publicitate

Util

La Braşov rata șomajului a fost anul trecut sub media națională

Publicat

pe

Județul Brașov a început anul 2020 cu o rată a șomajului de 1,9 la sută și a rămas sub 2 la sută și la finele primului trimestru.

Publicitate

A crescut ușor pe parcursul anului, când pandemia de Covid a bulversat economic întreaga lume, și s-a încheiat cu o rată a șomajului de 2,56%, sub media națională.

„Șomajul tehnic s-a plătit, începând cu luna martie, penmtru 131.000 de persoane, la o sumă ce se apropie de 200 milioane de lei. Deși inițial s-au anunțat concedieri colective, urmare a acestor măsuri, procedurile nici nu au mai avut loc în multe cazuri. În zona bancară au fost concedieri, dar bănuiesc că s-a redresat situație pentru că partea de creditare a funcționat, mai ales că un sector, care nu a fost foarte afectat a foct cel de construcții. În domeniul HoReCa s-a mers pe șomaj tehnic. Brașovul fiind un județ turistic, s-a simțit clar o scădere dar totuși restaurantele și pensiunile s-au menținut pe o linie de plutire.”, a spus directorul adjunct al AJOFM Brașov, Romer Sandor pentru radiomures.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes