Connect with us
Publicitate

Economic

La Braşov, preţul pentru metrul pătrat util în apartamentele vândute a ajuns la aproape 1.600 de euro, cu 1,5% mai mult decât luna trecută

Publicat

pe

Publicitate

Prețurile apartamentelor continuă să crească ușor în marile centre regionale în opoziție cu evoluția din orașele mici și medii, arată cel mai recent raport al portalului Imobiliare.ro. La nivel național, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din România a stagnat

În luna martie, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat o creștere în opt din cele zece orașe monitorizate; doar  în Ploiești și Sibiu așteptările proprietarilor au fost sub nivelul înregistrat în februarie.

„În același timp, la nivel național, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din România a stagnat, arătând o evoluție neunitară între orașele din țară. Astfel, în orașele mici și medii am asistat mai degrabă la scăderi de preț, în opoziție cu evoluția din marile orașe. Valoarea Indicelui Imobiliare.ro la nivel național a fost de 1.433 euro/mp util”, a menționat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

La Brașov, după avansul de 0,4% din februarie, Indicele Imobiliare.ro relevă, pentru Brașov, o creștere în luna martie, mai exact 1,5%, de la 1.572 la 1.596 euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi s-au apreciat, în acest răstimp, cu 1,3%, de la 1.511 la 1.531 de euro pe metru pătrat util. Pe de altă parte, locuințele nou-construite din Brașov s-au scumpit cu 4,6%, de la 1.776 la 1.857 de euro pe metru pătrat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes