Connect with us
Publicitate

Cultural

La Brașov, Noaptea Muzeelor se ține chiar dacă muzeele vor fi închise

Publicat

pe

Chiar dacă muzeele vor fi închise sâmbătă seara, Primăria Brașov a decis să ofere mai multe expoziții în spațiile pe care le deține, astfel că de Noaptea Muzeelor va exista activitate la Brașov.

Dacă în acest an muzeele brașovene nu își deschid porțile pentru Noaptea Muzeelor, alte instituții au decis să participe la evenimentul care a devenit unul tradițional.

Nemulțumirile muzeografilor legate în primul rând de salariile mici au făcut ca toate muzeele brașovene să decidă să nu ia parte la Noaptea Muzeelor, însă Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Primăria le oferă, totuși, celor care vor să petreacă o seară la muzeu, posibilitatea vizitării mai multor expoziții. Aceștia pot alege Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni, aflat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență de pe strada Mihai Viteazu și sâmbătă va fi deschis între orele 16:00 și 22:00, transmite adevarul.ro.

„Muzeul pompierilor își va deschide pentru prima dată porțile pentru toți vizitatorii interesați de istoria pompierilor brașoveni. Printre exponate vor putea fi admirate atât obiecte de tehnică militară, cât și uniforme vechi, purtate de pompierii noștri de-a lungul timpului. Vă așteptăm sâmbătă pentru a face cunoștință cu istoria pompierilor brașoveni”, a transmis Kinga Bordea, purtător de cuvânt ISU Brașov.

Publicitate

Ce obiective îi așteaptă pe doritori la Noaptea Muzeelor

Cetățuia, Banca de Cultură Apollonia, precum și turnurile și bastioanele de sub Tâmpa îi vor aștepta și ele pe cei care doresc să participe la Noaptea Muzeelor.

„În incinta de pe strada Michael Weiss a Băcnii de Cultură Apollonia o să avem două expoziții. Una este cu membrii Uniunii Artiștilor Plastici din Brașov și alta a unui artist cu care colaborăm, Dumitru Șchiopu. Mai avem la Turnul Alb o expoziție a unei artiste locale, Ema Voinescu, la Turnul Negru vom avea o experiență ultrasenzorială în care vom povesti legenda unui balaur. O să păstrăm deschisă Cetățuia, unde vom avea și o proiecție de film, precum și o zonă de muzică. Apoi, mai sunt și turnurile care sunt în zona de sub Tâmpa”, a explicat Decebal Țăroi, reprezentant Centrul Cultural Apollonia.

Evenimentele de la Centrul Cultural Apollonia vor începe la ora 18 și se vor încheia la miezul nopții. Noaptea Muzeelor este un prilej rar de vizitare a Turnului Alb, de exemplu, edificiu închis în ultima perioadă, dar deschis special sâmbătă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    18 mai, 2024 at 1:15 pm

    Ahaaaa ! Daia scrie pe firmele de la carciumi „muzeu”!
    Ie niste baeti dastepti aicea in bv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes