Connect with us
Publicitate

Turism

La Braşov se va patina şi în pandemie. Se lucrează la amenajarea patinoarului de la Olimpia

Publicat

pe

Publicitate

În această iarnă, braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea să patineze în aer liber. La Baza Sportivă Olimpia, angajaţii SC Consilprest SRL lucrează la amenajările necesare instalării patinoarului artificial. În funcţie de condiţiile meteorologice care trebuie să permită pregătirea unui strat suficient de gheaţă, patinoarul îşi va deschide porţile în zilele următoare.

„Amenajarea patinoarului survine în urma obținerii unui răspuns favorabil din partea Direcţiei de Sănătate Publică Brașov, după o serie de propuneri făcute de societatea noastră în ceea ce priveşte derularea activității patinoarului, conform prevederilor legale care reglementează activităţile bazelor sportive în perioada de pandemie. Durata minimă în care poate fi instalat și deschis patinoarul, de la începerea lucrărilor de amenajare – instalații, mentenanță, reparații, pornire, formare strat de gheață -, şi până la inaugurarea propriu-zisă, este de 30 zile”, a precizat Radu Jica, directorul general al Consilprest SRL, societatea care administrează Baza Olimpia.

Patinoarul va funcţiona în condiţii speciale. Durata unei serii de patinaj va fi redusă de la 90 minute, la 60 minute, pentru a fi creat un timp mai mare, astfel încât ieșirea și intrarea din baza sportivă a patinatorilor să nu se suprapună. Accesul în incinta de la Olimpia se va face controlat, cu posibilitatea limitării numărului de persoane, atunci când situaţia o impune. Capacitatea maximă acceptată va fi de 200 persoane/serie, astfel încât fiecare patinator să dispună de suprafața de 7 metri pătrați necesară pentru practicarea sportului în siguranță. De asemenea, nu va fi permis accesul persoanelor care nu poartă mască sau o poartă în mod necorespunzător. La intrarea în Baza Sportivă Olimpia, fiecărei persoane i se va măsura temperatura corporală.

Accesul în clădire va fi restricţionat, biletele de intrare urmând să fie achiziționate la geamurile casieriilor, în două puncte separate. În parcarea patinoarului se vor monta umbrele și scaune pentru schimbarea încălțărilor. Distanța între scaune va fi de 1,5 metri, iar accesul la scaune se va face prin rotație. În toată baza sportivă vor exista dezinfectant şi produse de igienizare a mâinilor la dispoziţia patinatorilor, precum şi a personalului angajat. Patinele de închiriat se vor dezinfecta după fiecare utilizare. De asemenea, vor fi instalate panouri informative cu regulile și indicațiile autorităților locale și centrale privind măsurile de prevenție și prevenire a infectării cu COVID-19, iar mesaje similare vor fi transmise şi prin stația de amplificare a patinoarului. Nu în ultimul rând, toți angajații Consilprest care își desfășoară activitatea în cadrul bazei sportive vor purta măști, mănuși și ecusoane de identificare.

Publicitate

„Mă bucur că în această iarnă putem să punem în funcţiune patinoarul de la Olimpia, în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea tuturor normelor sanitare. Astfel, le oferim pasionaţilor acestui sport, deopotrivă braşoveni şi turişti, ocazia să patineze pe cea mai frumoasă bază sportivă din România. Apreciez măsurile pe care administratorii bazei sportive le implementează pentru ca activitatea patinoarului să se desfăşoare în cele mai bune şi mai sigure condiţii”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

În fiecare zi vor exista şase serii de patinaj, începând cu ora 10:00 (prima serie), următoarele fiind de la orele 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 și 20:00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes