Connect with us
Publicitate

Social

La Braşov a fost inaugurat primul centru de recuperare special dedicat copiilor cu dizabilităţi neuromotorii sau tulburări emoţionale

Publicat

pe

Copiii cu dizabilităţi neuromotorii, tulburări emoţionale sau de neurodezvoltare vor putea beneficia de suport integral din partea unor specialişti în recuperare şi reabilitare în cadrul primului centru de profil din Braşov, inaugurat de Asociaţia pentru copii cu dizabilităţi „Toţi copiii sunt copii”.

„Povestea a început în urmă cu patru ani, pe vremea când eram angajata unei fundaţii suedeze, care a pus la dispoziţia copiilor cu nevoi speciale un loc unde aceştia puteau beneficia de terapii gratuite. Odată cu implicarea mea în recuperarea acestor copii, am realizat câtă bucurie, satisfacţie şi provocări îmi aduce ceea ce am ales să fac! Ideea de a deschide un centru de activităţi zilnice în Braşov – oraşul meu de suflet, în care m-am născut şi îmi doresc să trăiesc, a venit din dorinţa de a le oferi copiilor cu nevoi speciale posibilitatea de a accesa mai multe terapii într-un singur loc, un loc în care aceştia să se simtă bine”, a afirmat Anca Anei, fondatorul Asociaţiei „Toţi copiii sunt copii”.

Noul centru de recuperare pune la dispoziţia familiilor cu copii cu dizabilităţi neuromotorii, tulburări emoţionale sau de neurodezvoltare o serie de programe de recuperare şi organizează activităţi specifice care să asigure posibilitatea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi de a-şi stimula şi dezvolta abilităţile şi capacităţile fizice, mentale, sociale sau spirituale.

„În cadrul centrului, micii beneficiari lucrează alături de personalul specializat în recuperarea copiilor cu nevoi speciale şi afecţiuni neuromotorii, precum şi voluntari implicaţi. Suntem convinşi că toată lumea trebuie să evolueze într-un mediu stimulant, cu sprijin familial, o reţea socială, activităţi recreative şi de îngrijire a sănătăţii adaptate nevoilor lor şi din acest motiv, promovăm dezvoltarea întregului potenţial al copiilor cu diferite dizabilităţi, ca membri cu drepturi depline ai societăţii”, a precizat Anca Anei.

Publicitate

Acreditată şi licenţiată ca Furnizor de Servicii Sociale de către Ministerul Muncii, Asociaţia pentru copii cu dizabilităţi „Toţi copiii sunt copii” oferă servicii de recuperare neuromotorie acoperind un segment rămas descoperit pe zona oraşului Braşov, se precizează în comunicatul citat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes