Connect with us
Publicitate

Fapt divers

La 40 de ani de când a ajuns în spaţiu, Dumitru Prunariu a fost felicitat de astronauţi direct de pe Stația Spațială Internațională

Publicitate

Publicat

pe

La 40 de ani de la primul zbor în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu a fost felicitat inclusiv de actuali astronauţi de pe Stația Spațială Internaţională. Iar mesajul l-a primit la Brașov, orașul în care s-a născut și a studiat până la liceu.

Publicitate

Studenţi şi profesori, dar şi pasionaţi de astonomie şi filatelie, au venit la întâlnirea cu primul român care a zburat în spaţiu.

Aventura spaţială a lui Dumitru Prunariu a fost povestită de acestă dată în Aula Universităţii Transilvania.

„Cam doi ani de zile am făcut cursuri teoretice, un fel de masterat. La fiecare jumătate de an aveam examene serioase.”, a spus Dumitru Prunariu.

Publicitate

Dumitru Prunariu a primit mesaje de felicitare inclusiv de pe Stația Spațială Internațională.

„Vă mulţumim pentru începutul colaborării internaţionale pe care noi o continuăm acum în cadrul proiectului Staţiei Spaţiale Internaţionale”, i-a transmis din spaţiu Sergey Ryzhkov, astronaut.

Astăzi, şi preşedintele Iohannis a transmis un mesaj de susţinere a cercetării şi astrofizicii la un eveniment la care a fost prezent şi Dumitru Prunariu.

„Aveţi în această sală exemple care pot să vă inspire. Vă doresc să vă continuaţi drumul început în România, cu rezultate care să ne facă mândri.”, a spus Klaus Iohannis.

Dumitru Prunariu a stat în Cosmos șapte zile, 20 de ore și 42 de minute cu misiunea de a realiza 22 de experimente științifice. Primul român a zburat în spațiu propulsat de tehnologie sovietică, de orgoliul politic al regimului comunist, de o sănătate de fier, pregătire profesională excelentă și un dram de noroc.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes