Connect with us
Publicitate

Fapt divers

La 102 ani de la Marea Unire, un tânăr a alergat 102 kilometri în jurul Cetăţii Făgăraş

Publicat

pe

Făgărășeanul Alexandro Stroia, în vârstă de 19 ani, a oferit un exemplu puternic de rezistență, încăpățânare și devotament întregii comunități. Sportivul, legitimat la CSA Steaua București, a ales să sărbătorească Ziua Națională a României într-un mod diferit și dificil, alergând 102 km în jurul Cetății Făgăraș; a înconjurat de aproximativ 126 de ori monumentul istoric din inima țării, reușind să impresioneze mii de localnici, care și-au exprimat aprecierea în mediul online.

Publicitate

Alexandro a mărturisit că succesul se datorează tuturor oamenilor care au fost alături de el pe 1 Decembrie, pentru că l-au susținut pe parcursul celor 10 ore și 27 de minute. Atât a durat evenimentul organizat de George Moldovan, promotor al sportului, și tatăl tânărului, Mihai Stroia.

„Cei mai frumoși oameni, de toate vârstele, au alergat pe rând cu mine, m-au sprijinit, încurajat și mi-au oferit din timpul lor prețios. Deși am păstrat distanțarea fizică, am primit din energia lor! Nu aș fi putut reuși fără ei! Un „mulțumesc” nu este suficient, mă înclin! Sunt mândru de orașul meu și de locuitorii acestuia”, au fost cuvintele lui Alexandro Stroia, publicate în mediul virtual imediat după ce și-a atins ținta.

Una dintre cele mai aprige susținătoare a fost Lavinia Șulea, care a alergat 52 de km alături de el. Pe toată durata evenimentului, însă, tânărul a fost încurajat și asistat de mai mulți făgărășeni, toți reușind să demonstreze ce înseamnă o comunitate unită. Aceștia s-au prezentat la ore diferite, după un orar prestabilit, astfel încât să fie respectate și regulile din timpul pandemiei. Printre cei prezenți a fost și antrenorul sportivului, Ionuț Dan Gălițeanu venind din Zărnești pentru a fi alături de el, reușind să îi facă astfel o surpriză.

Publicitate

„Pot spune că gestul lui m-a impresionat foarte tare și îmi doresc ca acest mesaj să ajungă la copiii, oamenii și tinerii care vor o Românie prosperă și sănătoasă, care are la bază munca, respectul pentru valori și dăruirea pentru acele lucruri care contează într-o dezvoltare durabilă. Nu știu dacă cineva sub 20 de ani a mai alergat vreodată 10 ore ca să onoreze Marea Unire din 1918, chiar pe data de 1 Decembrie”, afirmă profesorul de sport Aurelian Curticăpean, unul dintre cei care l-au încurajat și asistat pe Alexandro.

Alexandro Stroia a fost invitat la sediul Primăriei Făgăraș pentru a i se acorda o diplomă în numele tuturor cetățenilor, în semn de mulțumire pentru exemplul și inspirația pe care le-a oferit întregii comunități.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes