Connect with us
Publicitate

Administrație

Klaus Iohannis: „Fără mască în exterior și fără restricții noaptea din 15 mai”

Publicitate

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, după ședința cu Cîțu, Barna, Bode, Ciucă, Mihăilă, Arafat și Pistol, că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise începând cu data de 15 mai. Totodată, se va renunța la restricțiile de noapte.

Publicitate

„Am discutat azi despre pandemie, campania de vaccinare și despre măsuri de relaxare. A fost prea multă suferință în România și-mi pare rău pentru toți cei care au suferit de pe urma acestei boli. Vedem că pandemia s-a redus un pic, parcă respirăm un pic mai ușor, dar trebuie să ne fie foarte fie clar că suntem în pregătiri pentru România post-pandemică. Pandemia nu se va termina mâine, nu se va termina pe 1 septembrie”, a atras atenția președintele.

Iohannis a explicat că deși ne pregătim pentru o relaxare a măsurilor la nivel național, aceasta trebuie făcută cu precauție.

„Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul. Relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare. dacă vrem mai multă relaxare trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm”, a spus Iohannis.

Publicitate

Acesta a anunțat și o serie de măsuri concrete:

  • prima etapă de relaxare va avea loc în 15 mai – se elimină purtarea măștii în exterior, cu câteva excepții, precum piețele și târgurile sau mijloacele de transport în comun. Tot din 15 mai se elimină restricțiile de noapte. Masca rămâne însă OBLIGATORIE în spațiile închise. Tot din 15 mai, magazinele revin la programul lor normal de funcționare. În plus, se vor putea organiza activități sportive în aer liber, cu ocuparea a 25% dintre locuri.
  • din 1 iunie se vor putea organiza nunți, botezuri și mese festive, evenimente la care pot participa maxim 70 de persoane în exterior și maxim 50 în interior. În cazul în care toți participanții sunt vaccinați, se renunță la restricționarea numărului acestora
video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes