Connect with us
Publicitate

Social

Klaus Iohannis: „Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților”. Președintele României cere măsuri urgente pentru combaterea pandemiei

Publicat

pe

În ziua în care s-au înregistrat cele mai multe decese din cauza virusului sars-cov2, președintele României, Klaus Iohannis arată cu degetul spre responsabilii care ar fi trebuit să gestioneze mult mai bine pandemia. 574 de români și-au pierdut viața în doar 24 de ore, iar peste 18.000 s-au infectat cu covid-19.

Publicitate

Situația gravă în care se află țara noastră l-a alarmat și pe șeful Statului. Într-o declarație de presă, președintele României a spus că „toate acestea, 18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1805 cazuri la secțiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei. În realitate, sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul patru se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze”.

Klaus Iohannis a spus că pregătirea valului patru al pandemiei a fost deficitară, mai ales din cauza campaniei de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent. Acesta este și motivul pentru care președintele vrea să îi bage în ședință pe toți responsabilii care se ocupă cu gestionarea pandemiei.

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Publicitate

În discursul său, șeful Statului a amintit și de sistemul sanitar, care se apropie de colaps. Din cauza lipsei de personal și a infrastructurii deficitare, România a fost nevoită să ceară sprijin extern pentru gestionarea pandemiei. În același timp, Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să se vaccineze pentru că doar așa se pot proteja pe ei, dar și pe cei din jur, de temutul virus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes