Connect with us
Publicitate

Fapt divers

King, ursul care a stat o viaţă într-o cuşcă betonată şi cu gratii, s-a stins. Ultimii 3 ani din viaţă s-a bucurat de libertate la Sanctuarul de la Zărneşti

Publicat

pe

După Mura, Lidia, Odi sanctuarul Libearty a rămas și fără King. Ursul mare și extrem de blând a plecat și el în lumea celor fericiți și liberi. Trei ani s-a bucurat de un cer fără gratii, de natură, de cântecul păsărilor, a dormit pe frunze și a băut apă proaspătă de câte ori a vrut.

Publicitate

Viața lui a fost o lecție de supraviețuire. Aruncat de mic într-un țarc betonat, cu zăbrele groase de fier de jur împrejur, se uita cu teamă la oamenii care mergeau să îl vadă la Grădina Zoologică Dragoș Vodă în Vânători- Neamț.

„Deși acolo sunt hectare întregi de pădure și pășune, Bobiță, așa cum era strigat de îngrijitori, nu avea voie să alerge liber. Cimentul care i-a fost culcuș o viață i-a măcinat oasele și sănătatea, iar el s-a resemnat. Față de alți urși care au trăit prea mulți ani închiși, King nu se învârtea în cerc, nici nu avea acea mișcare de du-te vino. El se bucura acum să doarmă pe iarbă, să mănânce ghinde și să se scalde în piscină oricând simțea nevoia.

Zbori lin uriașule.Aleargă fericit în Ursa Mare, alături de ceilalți urși dragi nouă. Ești liber acum!”, au transmis pe pagina de Facebook reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes