Connect with us
Publicitate

Social

Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „O treime din gospodării vor plăti pentru gaze si curent jumătate din veniturile gospodăriei”

Publicat

pe

Liderul UDMR a făcut apel, în discursul de la Congresul PNL, la rezolvarea neînţelegerilor din partid, dar şi din coaliţie, şi direcţionarea atenţiei către problemele principale ale românilor, precum pandemia şi explozia preţurilor.

„Să trecem peste neînţelegerile de moment, peste orgoliile personale”, a fost apelul lui Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a vorbit despre dorinţa de predictibilitate a cetăţenilor, precum şi despre problemele principale cu care se confruntă românii.

„Azi veţi alege preşedintele PNL, dar cu toate emoțiile şi tot zgomotul aceasta, ziua se va termina foarte repede, problemele nu vor disparea, nu s-a încheiat pandemia, prețurile au explodat, dar haideţi să ne oprim la câteva dintre cele mai acute probleme. M-am uitat pe câteva cifre si sunt alarmante: sunt 4,5 milioane de consumatori care plătesc 40, 50 lei pentru energia consumată, un bec si un frigider, mai sunt 3 milioane unde nu factura nu depăşeste 100, 110 lei.

Publicitate

Am făcut un calcul si exista o previziune sumbra, o treime din gospodarii vor plăti pentru gaze si curent jumătate din veniturile gospodăriei, asta e dimensiunea reala, adevarata problemă care ne așteaptă si la care trebuie sa găsim un răspuns urgent. (..) Trebuie să ne mişcăm repede, să dăm un ajutor real pentru persoanele fizice, dar şi pentru firme.

A doua problema urgenta e sistemul sanitar, valul 4, vom avea nevoie de mai multi bani, trebuie să cumpărăm medicamente si să avem o campanie foarte intensa de a accelera vaccinarea. Nu putem lăsa impresia ca ne certam intre noi si această cearta ne ocupa tot timpul”, a declarat Kelemen Hunor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes