Connect with us
Publicitate

Economic

Kaufland vrea să contruiască un nou magazin în Brașov, pe fosta platformă IUS. Investiția este estimată la peste 5 milioane de euro

Publicat

pe

Publicitate

Retailerul german Kaufland a pornit demersurile birocratice pentru realizarea celui de-al patrulea magazin din muncipiul Brașov. Astfel, Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism (CTATU) are pe ordinea de zi a ședinței următoare, din data de 6 aprilie 2021, o solicitare pentru analiza conceptului arhitectural al viitorului magazin, conform  Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat prin HCL 356/2018.

Investiția se va realiza pe un teren de circa 12.000 metri pătrați de pe fosta platformă industrială IUS (fosta fabrică de scule Brașov), zonă marginită de străzile Toamnei, Hărmanului,  Zizinului și Brândușelor. Germanii au cumpărat terenul în 2019 de la austriecii de la Immofinanz. Conform Economica.net, Immofinanz deținea fosta platformă industrială IUS de circa 60.000 mp, pe care intenționa să dezvolte un proiect de retail Stop.Shop, la care a renunțat, în 2018, din cauza timpului prea mare necesar pentru obţinerea aprobărilor necesare. 

Investiția medie într-un centru comercial Kaufland este de 2,1 milioane de euro, fără a lua în calcul costul terenului. Numărul mediu de angajați ai unui hipermarket Kaufland este de 150.

Un angajat Kaufland ce lucrează în magazinele sau depozitele retailerului german câştigă în medie, un venit brut lunar de 6.100 de lei (3.568 de lei net), potrivit reprezentanţilor companiei. Această sumă include nu doar salariul, ci şi sporuri, tichete de masă şi vouchere de vacanţă.

Publicitate

Kaufland România a raportat pentru anul 2019 o cifră de afaceri de aproape 2,4 miliarde euro și un profit net de 172 milioane euro. Contribuția directă în economia României a companiei Kaufland a fost de aproximativ 461 milioane de euro în 2019 (în termeni de valoare adăugată brută). Tot în 2019, germanii numărau 12.500 angajați în România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes