Connect with us
Publicitate

Social

Karina, o fetiță de 11 ani, a supraviețuit unei operații complicate la inimă și are nevoie de ajutor. Fetiţa a fost operată la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, singurul din România în care poate fi făcută o astfel de intervenție

Publicat

pe

Karina este o fetiță din Sibiu de numai 11 ani care acum, alături de medici și mulți, mulți oameni de bine care i-au fost alături, luptă să trăiască. Povestea ei este spusă de cei de la Fundația Polisano care s-au ocupat ca fata să poată face o operație ce ar fi trebuit făcută, de urgență, în urmă cu cinci ani. Karina a trecut cu brio de intervenție, însă perioada următoare este extrem de importantă pentru recuperarea ei. Fiecare zi de internare costă și orice ajutor oferit pentru vindecarea copilei este foarte important.

Publicitate

În urmă cu câteva zile Karina a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă, ea suferind de atrezie de valvă tricuspidă. Atrezia de tricuspidă este o malformație congenitală în care nu există comunicare între camerele drepte ale inimii, între atriul drept și ventriculul drept. Din acest motiv, ventriculul drept nu este dezvoltat și există stenoză sau atrezie de arteră pulmonară, ca în cazul Karinei.

Soluția chirurgicală a fost operația Fontan, care se face în funcție de situație, în două sau trei etape. Astfel, sângele venos, neoxigenat ajunge direct în  arterele pulmonare, din venele cave, iar ventriculul stâng, unic rămâne pentru a asigura oxigenarea corpului.

„Prognosticul pe termen lung este bun  pentru acest gen de malformație, că ventriculul stâng este programat să facă față la presiuni mari și rezistă mai bine. Trebuie, în schimb, anticoagulare pe viață și un regim foarte strict postoperator, pentru a nu face complicații precoce și tardive”, scrie pe pagina Fundației Polisano.

Publicitate

Intervenția pe care Karina a făcut-o acum, ar fi trebuit făcută pe la 6 ani, Karina având 11 ani acum, dar situația ei familială a fost mai complicată, iar procedurile au fost amânate.

Operația a fost făcută la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, singurul din România în care poate fi făcută o astfel de intervenție, cu implicarea Fundației Polisano care a reușit să strângă cei 10.000 de euro necesari acestei misiuni.

Încă este nevoie de ajutor

Karina s-a dovedit a fi o luptătoare și s-a trezit din anestezie așa cum o știu apropiații, vorbăreață. A reușit să se și ridice și să facă câțiva pași în Terapie Intensivă, dar lupta ei nu s-a terminat, pentru că fetița are nevoie, în continuare de îngrijire.

„Pneumonia cu care se internase în spital, secrețiile pe care și le înghite, medicamentele neuroleptice și altele, i-au blocat cu totul mișcările intestinelor. Încă are nevoie de rugăciuni. Medicamentele o fac letargică, dar când se trezește, i se luminează chipul când o descoperă pe mama adoptivă lipită de patul ei”, scrie Cătălina Costache, președintele Fundației Polisano.

Publicitate

Fiecare zi în plus la Terapie Intensivă costă și fata are nevoie, în continuare de ajutor pentru ca tot efortul de până acum să nu fi fost în zadar. Cheltuielile de până acum s-au ridicat la 15.000 euro, față de cei 10.000 prevăzuți inițial și suma poate crește.

Karina are poftă de viață, iar inimioara ei a demonstrat că poate ști să bată așa cum trebuie, de aceea oricine poate și își dorește să ajute o poate face folosind datele de mai jos.

Donații în contul: RO69BRDE330SV84826373300 Fundația Polisano, cu mențiunea „pentru Karina”.

Sau cu contract de sponsorizare, pe site-ul www.fundatiapolisano.ro, rubrica „Cum Ajut?”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes