Connect with us

Social

Jurnalul unei învățătoare din Gârcini, pe timp de pandemie: „Cu o fetiță încerc în fiecare zi să mă conectez online. Eu vorbesc acum, ea mă aude peste trei minute”

Știri Brașov

Publicat

pe

Din cartierul Gârcini, orașul Săcele, județul Brașov, Florentina Tituleac revine cu un nou text publicat pe Școala 9 BRD în care relatează condițiile inimaginabile în care se desfășoară școala online într-o comunitate extrem de săracă, acolo unde nici semnal pentru telefonul mobil nu prea există, darămite internet, scrie învățătoarea pentru Școala 9 BRD, citată de Libertatea.

Publicitate

„Sunt învățătoare într-o zonă defavorizată din Săcele, Brașov și reușesc să fac un fel de școală la distanță, chiar dacă copiii nu au semnal la telefonul mobil. Lucrez cu două grupe de elevi: cu o parte online și cu o parte offline. Corectez temele pe whatsapp și tot acolo îi asigur pe copii și pe părinți că se descurcă minunat. Cu cei din offline mă văd în fiecare săptămână la școală pentru a-mi aduce ce au lucrat, astfel încât la final de săptămână am feedback de la fiecare copil din clasă”, scrie învățătoarea Florentina Tituleac într-un nou text publicat pe Școala 9 BRD, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.

„Încă de pe 14 septembrie, când a început școala, am știut că va veni ziua în care îi voi anunța pe copii că nu ne vom mai vedea în poarta școlii, ci pe grupul de Whatsapp. Așa că tot ceea ce am făcut în cele șapte săptămâni de scenariu verde a fost să-i pregătesc pe copii pentru învățarea la distanță”, povestește aceasta. 

Publicitate

Învățătoarea a împărțit elevii în două grupe: una formată din cei care știu să citească și una cu cei cu care a trebuit să reia alfabetul.

Cum am lucrat online

„Pe 9 noiembrie, când i-am chemat pe copii la școală pentru a le da materialele de lucru, știam deja ce voi face: cu prima grupă voi lucra pe Whatsapp, iar cu cei din grupa a doua mă voi vedea în fiecare luni la școală pentru a le verifica materialele lucrate cu o săptămână în urmă și a le da pe cele pentru săptămâna în curs”, scrie aceasta. 

Publicitate

„Cu cei 11 elevi din prima grupă m-am văzut online încă din prima zi de școală online. Eu le-am trimis link-ul de Meet pe Whatsapp, iar ei îl accesau de acolo. În prima zi am avut online doi elevi: un el și o ea. Cu eleva nu am reușit să mă aud deloc din cauza semnalului la telefonul mobil, dar cu elevul am reușit să finalizez activitățile atât la română, cât și la matematică.

În fiecare zi mai apărea câte un elev, în funcție de cum era semnalul și dacă era mama sau tata acasă pentru a-l ajuta să se conecteze, astfel încât acum am șase copii care la ora 12.00 intră pe Meet. Unii mă aud întrerupt, dar văd ce proiectez, alții ies afară pentru a participa la activități, uneori rămân singură pe platformă, se formează o microfonie îngrozitoare, dar cu toții ne bucurăm că suntem acolo”, mărturisește Florentina Tituleac.

Teme corectate pe telefon

Aceasta explică și cum verifică temele și cum face corectura pe Whatsapp.

„Activitățile le postez pe grupul de Whatsapp cu o seară înainte: duminică pentru luni, luni pentru marți și așa mai departe, astfel încât părintele să-i poată spune copilului ce are de făcut dacă el pleacă la muncă. După ce își fac temele, părinții fotografiază temele și mi le trimit, iar eu le dau feedback pe loc, pe Whatsapp, folosind funcția „editează fotografia” din aplicație. Folosesc atât text cât și un „creion” cu ajutorul căruia bifez ce e bine, tai sau subliniez. Funcția aceasta e un soi de Paint, varianta pe telefon, foarte intuitiv. La final de zi, descarc fotografiile corectate pe laptop”.

Mărturia învățătoarei continuă cu un exemplu incredibil.

„Cu o fetiță, din grupa a doua, în fiecare zi încerc să mă conectez online. Ne vedem două minute, ne zâmbim, iar apoi eu o sun pe telefon să facem temele prin „viu grai” pentru că online eu vorbesc acum, iar ea mă aude peste trei minute. Nici cei din prima grupă nu au semnal. Stau pe hotspot-ul făcut de pe telefoanele părinților. În fiecare zi pierd șirul deconectărilor și al strigătelor de ajutor: „doamna, văd negru!”, „doamna, mă auzi?””.

Publicitate

Citește în continuare mărturia învățătoarei despre momentul în care la școală au venit tabletele, pe Școala 9 BRD.

Sursa: Libertatea.ro

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

FOTO / O mocăniță a fost pusă în funcțiune la doar două ore de Brașov, în județul Sibiu. După 20 de ani micul tren a fost repornit, pentru bucuria turiștilor

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Valea Hârtibaciului este una dintre cele mai pitorești și neexplorate zone din județul Sibiu, iar cursele cu Mocănița completează perfect peisajul

Sâmbătă a fost o zi plină pentru Mocănița Văii Hârtibaciului, plină de soare, de peisaje frumoase, de turiști și de evenimente.

mocanita 11

mocanita 12

mocanita 13

mocanita 14

mocanita 15

Publicitate

”Vagon nou, televiziuni, tur ghidat prin Hosman, colegi care lucrau la linie – a fost o zi perfectă, în care ne-am dat seama încă o dată cât de importantă e mocănița pentru vale, că cei 13 ani de voluntariat care ne-au adus aici au meritat fiecare strop de sudoare, fiecare traversă schimbată, fiecare metru de linie defrișat și fiecare luptă oarbă cu instituțiile Statului, dar și cât de recunoscători suntem pentru toți cei care ne-au ajutat pe traseu!Și, pentru cei care ați avut răbdarea să citiți până aici, un mic pont – dacă vreți să vă bucurați în liniște de mocăniță și de peisaje, încercați să veniți la trenul de dimineață din Hosman, la ora 9:45, că cel de după-masă e foarte aglomerat”, se arată într-o postare de pe Facebook a Asociației Prietenii Mocăniței.

mocanita 9

mocanita 8

mocanita 7

mocanita 6

mocanita 4

mocanita 3

mocanita 2

mocanita 1

Conform administratorilor mocăniței, aceasta circulă în weekend și pleacă din Hosman la 9.45 și la 16.00. Prețul unui bilet dus-întors este de 25 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei copii, se achiziționează la urcarea în tren și nu este nevoie de rezervare. Trenul, operat de SC Calea Ferată Îngustă SRL, e compus dintr-o locomotivă diesel și un vagon deschis de călători cu o capacitate de 40 de locuri.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Vaccinare cu AstraZeneca fără programare – Oricine se poate imuniza

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Românii care doresc să se vaccineze anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca o pot face fără a avea o programare în prealabil, potrivit unei circulare emise de Comitetul Naţional de Vaccinare

Documentul amintit permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă pentru imunizare.
 
Potrivit informaţiilor Digi24, decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale şi că angajaţii de acolo stau degeaba.
 
Pentru a se vaccina, fără programare, cetăţenii trebuie doar să se prezinte la centrele care folosesc acest tip de vaccin, cu cardul de identitate. Trebuie precizat însă că vor avea prioritate persoanele care au o programare validă pentru imunizarea cu serul AstraZeneca.

Publicitate

Din cauza controverselor la nimevl mondial în legătură cu serul produs de AstraZeneca şi Oxford, numărul persoanelor care se prezintă la centrele care folosesc acest vaccin a scăzut. 
 
Agenţiei Europeană a Medicamentului a transmis, în 7 aprili, că există o legătură cauzală între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinarea cu serul AstraZeneca, iare apariţia acestora va fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a precizat că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca, subliniind că efectele sunt extrem de rare.
 
EMA a reamintit profesioniştilor din domeniul medical că trebuie să rămână conştienţi de posibilitatea apariţiei acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.
 
În 8 aprilie, coordonatorul campanie de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că ţara noastră va continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, pentru toate categoriile de vârstă.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 5,31 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 4,24 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Marți, 13 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 5,31, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 14,6 la mie.

Publicitate

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 151 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>