Connect with us
Publicitate

Cultural

Junii îi invită pe brașoveni și turiști la „Jocul Strămoșesc de la Crucea Dreptății”. Evenimentul va avea loc duminică, în Șchei

Publicat

pe

Iubitorii tradițiilor românești sunt așteptați duminică la unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate de junii din Șcheii Brașovului. Grupul Junilor Dorobanți îi invită pe brașoveni, dar și pe turiști la „Jocul Strămoșesc de la Crucea Dreptății”.

Publicitate

Evenimentul are loc în fiecare an, în prima duminică după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și este organizat în capătul străzilor Pajiștei și Fântâniței, din Șchei. Pregătirile pentru sărbătoare încep cu o săptămână înainte atunci când tinerii se adună ca să aleagă șerșile, adică vătaful, armașul mare, armașul mic și stegarul. Evenimentul va avea loc pe 21 august și va începe la ora 10.00.

„În trecut Jocul Strămoșesc avea rolul de a fi un mijloc de socializare între tinerii din cartier. În cadrul Jocului, aveți ocazia să admirați costumele Junilor Tineri și mai ales ale junițelor din Schei. Evenimentul este realizat cu ajutorul Junilor Tineri, Uniunea Junilor din Schei Brașovului și Brașovul Vechi”, spun organizatorii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes