Connect with us
Publicitate

Social

Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere: ”Cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examen”

Publicat

pe

Doar 32% din cei care dau examenul teoretic pentru obținerea permisului, în județul Covasna, reușesc să îl treacă, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

Într-o conferință de presă susținută joi, prefectul Ráduly István și-a exprimat nedumerirea față de modul în care școlile de șoferi îi pregătesc pe candidați.

„Nu pot să înțeleg cum este posibil ca o persoană care a obținut cel puțin 22 de puncte din 26 posibile la verificarea din școala de șoferi, să obțină 3-4 puncte la examenul teoretic la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, la examenul din 29 aprilie”, a declarat prefectul.

Acesta a declarat că există în continuare reclamații privind timpii de așteptare între cele două probe pentru obținerea permisului auto, însă unul dintre motive este faptul că unii candidați din municipiul Târgu Secuiesc, spre exemplu, nu se programează mai repede la examen, deși ar avea opțiunea de a susține proba practică la Sfântu Gheorghe, de teama că nu se vor descurca la traseu.

Publicitate

„La examenele din weekend cu mari greutăți s-au ocupat locurile. Teama de a susține proba la Sfântu Gheorghe, în cazul candidaților programați la Târgu Secuiesc, este nejustificată. Permisul de conducere nu se eliberează pentru o zonă anume. Obținerea acestuia presupune că vor dori să iasă din oraș, deci ce mai contează unde dau examenul? Mă bucur că mai multe persoane au înțeles acest lucru, și au obținut permisul de conducere în municipiul reședință de județ. Cei care nu și-au asumat acest risc vor fi nevoiți să își aștepte rândul, pentru că nu vom avea posibilitatea de a împărți polițiștii veniți din alte județe”, a mai declarat Ráduly István.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes