Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Judeţul Braşov este plin de câini fără stăpăn. 34 de localităţi nu au amenajat un adăpost şi nici nu au concesionat serviciile

Publicat

pe

Consiliile locale din zeci de localități ale judeţului Braşov ignoră, de ani de zile, legislaţia care stabileşte că le revine obligaţia de a gestiona problema câinilor fără stăpân prin înfiinţarea de adăposturi proprii sau concesionarea serviciilor. În urma unor controale, poliţiştii au stabilit termene de conformare.

Publicitate

În urma unor controale făcute în perioada 28.12.2021-20.01.2022 de Biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Poliţiei judeţene Braşov, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, în 58 de localităţi ale acestui judeţ, s-a constata că peste jumătate dintre administraţiile locale verificate nu respectă legislaţia privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Astfel, conform datelor furnizate în urma controlului realizat de către Poliţie, s-a constatat că într-o localitate a fost amenajat adăpost propriu şi înfiinţat un serviciu specializat pentru gestionarea situaţiei, 23 de unităţi administrativ-teritoriale au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociaţie sau fundaţie care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor, potrivit ziare.com.

Pe de altă parte, în 34 de localităţi autorităţile „nu au amenajat un adăpost propriu şi nu au înfiinţat un serviciu specializat şi de asemenea, nu au concesionat serviciile specializate către o persoană juridică, asociaţie sau fundaţie care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor”.

Publicitate

Acolo unde autorităţile locale nu respectă normele legale prevăzute de O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, poliţiştii au stabilit măsuri conform prevederilor legale în vigoare, astfel ca în termen de 90 de zile administraţiile locale să întreprindă demersurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor legale ce le revin.

Totodată, la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Braşov a fost întocmită o bază de date ce cuprinde datele de identificare ale responsabililor pe linia gestionării câinilor fără stăpân, de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale, menţionează Poliţia judeţeană Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes