Connect with us
Publicitate

Util

Judeţul Braşov are trei puncte de sacrificare a mieilor, la Rupea, Săcele și Vulcan

Publicat

pe

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov desfășoară o serie de controale la unitățile de alimentație publică pentru a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

De asemenea, până după Paștele Ortodox este asigurată permanența la nivelul DSV și în toate piețele agroalimentare. Există mai multe modalități pentru sacrificarea mieilor, pe care nu toți fermierii le cunosc, din cauza noii legislații.

Au fost făcute trei solicitări și pentru puncte temporare de sacrificare a mieilor, a precizat pentru Radio Târgu Mureș directorul DSVSA Brașov, Irina Holerga: „Avem trei categorii de unități în care este permisă sacrificarea mieilor. În primul rând, direcționăm fermierul către abatorul autorizat sanitar-veterinar. Apoi, s-a dat posibilitatea ca micul fermier, micul producător, să se poată autoriza ca punct de sacrificare la nivelul fermei. Sunt puține solicitări de acest fel pentru că oamenii cunosc mai puțin legislația… mai este o altă posibilitate de sacrificare, în puncte temporare. Noi avem, în acest sens, o analiză de risc la nivel de județ privind zonele greu accesibile și acolo unde abatoarele depășesc capacitatea de abatorizare. Deocamdată avem trei cereri pentru astfel de situații în zonele Rupea, Săcele și Vulcan.”

Acțiunile de control sunt desfășurate de către echipe mixte formate din reprezentanții mai multor instituții cu astfel de atribuții, iar în trafic se fac verificări cu Poliția Brașov privind transportul animalelor vii.

Publicitate

Pentru reclamații, consumatorii pot apela numerele de telefon al persoanelor care efectuează permanența, afișate pe site-ul DSVSA Brașov sau le pot transmite în scris la adresa de e-mail: [email protected].

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes