Connect with us
Publicitate

Turism

Judeţul Braşov are o nouă destinaţie ecoturistică. Vama Buzăului a obținut recunoașterea Ministerului Economiei ca fiind a opta din ţară

Publicat

pe

România are o nouă destinație ecoturistică: Vama Buzăului, localitate aflată la poalele munților Ciucaș, care tocmai ce a obținut recunoașterea Ministerului Economiei.

„Felicit administrația locală din Vama Buzăului pentru angajamentul ferm de a promova turismul durabil și inițiativele de conservare și protejare a mediului! De altfel, acest exemplu de bună practică, aflat acum pe lista destinațiilor ecoturistice ale României, trebuie replicat de tot mai multe localități care beneficiază de patrimoniu cultural și natural valoros. În această manieră, putem construi un viitor sustenabil pentru noi toți, dar mai ales pentru generațiile ce vor urma”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan Radu Oprea.

Așezarea pitorească vă invită să descoperiți, în deplină armonie cu natura, Rezervația Valea Zimbrilor și traseele montane pe care le puteți parcurge atât la pas, cât și cu bicicleta. Tot aici, în Vama Buzăului, mâncărurile tradiționale sunt puse la loc de cinste. Așa se explică și existența, în acest loc, a celor mai multe puncte gastronomice locale din întreaga țară.

Certificarea a fost acordată după verificarea îndeplinirii, în teren, a celor 100 de criterii de eligibilitate, prevăzute în Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului (2019-2029). Verificările au fost efectuate de către comisia formată din specialiști ai MEAT, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare a Turismului și ai Asociației de Ecoturism România, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Vama Buzăului a devenit, astfel, cea de-a opta destiație ecoturistică a României, care beneficiază de recunoașterea MEAT. Lista completă a tuturor localităților care dețin această distincție poate fi consultată aici (click).

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituții și organizații reprezentative la nivel național (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism și Asociația de Ecoturism din România), având la bază Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) și Standardul European de Ecoturism (EETLS).

La momentul respectiv (2012), România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes