Connect with us
Publicitate

Economic

Județul Brașov are creștere industrială pe primele opt luni ale anului, totuşi salariile au scăzut

Publicat

pe

Potrivit ultimelor datelor statistice, industria brașoveană a crescut cu aproape 17 procente, iar pe primele 8 luni din an creșterea e de 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Deși la nivel național s-a înregistrat o scădere a producției industriale din cauza sectorului energetic, Brașovul încă are creșteri pe producția auto-moto.

„În august 2022 comparativ cu august 2021 noi avem creștere cu 16,8% și pe cifra de afaceri în industrie +20,1%. Cumulat de la începutul anului, indicele producției industriale a crescut cu 8,5%. Noi, la Brașov, nu prea avem producție de energie și la auto-moto încă suntem cu o creștere.”, a spus pentru radiomures.ro directorul adjunct al Direcției Județene de Statistică, Mihaela Pâtea.

Pe de altă parte, veniturile salariale ale brașovenilor au scăzut anul acesta și se situează pe locul 10 în topul salariilor.

Publicitate

„Noi am scăzut cu salariul. În lunile anterioare ne situam pe un loc 7, 8 la nivel național și în ultima lună ne-am situat pe locul 10. Câștigul net pe județ este 3.688 de lei și la nivel național este de 3.975 de lei. Noi mereu ne-am aflat în ultima perioadă sub media pe țară. Sibiul a fost întotdeauna peste noi. Ei au salariul net de 4.119 în luna iulie și Mureșul are 3.819 lei.”, mai spune Mihaela Pâtea:

La nivel național, producția industrială a scăzut cu două procente în primele 8 luni din an, a comunicat Institutul național de Statistică.

În schimb, producția industrială din județul Mureș a scăzut cu 45 de procente de la începutul anului, în special din cauza industriei chimice .

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes