Connect with us
Publicitate

Social

Judeţul Braşov are 7 gropi de gunoi neconforme care trebuie închise până anul viitor. Ce putem păţi dacă nu se rezolvă problema

Publicitate

Publicat

pe

În județul Brașov, din șapte gropi de gunoi istorice, cinci au termen de închidere începutul anului viitor, iar la celelalte două există o problemă de proprietar al terenului, a declarat șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.

Publicitate

„În județul Brașov avem 7 locații prinse în procedura aceasta de infringement, cinci au primit bani de la Guvern pentru închidere: Săcele, Rîșnov, Zărnești, Codlea și Victoria, și se vor închide cel târziu la începutul anului viitor. Celelalte, în Brașov, avem două depozite, unul de deșeuri menajere și unul de industrial. Au fost niște probleme cu proprietarii terenurilor și în momentul de față se discută despre o nouă procedură de închidere.”, a spus Mircea Paraschiv pentru Radio România Târgu Mureş.

Potrivit Ministerului Mediului, în Romania sunt 68 de depozite de deșeuri municipale sau industriale neconforme, vechi de peste 30 de ani, ce apar în tratatul de aderare la Uniunea Europeană. Pentru toate aceste depozite, care trebuiau demult închise, s-a declanșat procedura de infringement, ce pune în pericol accesarea de către România a fondurilor europene.

Avertismentul a fost lansat de Asociația InfoCons, care a publicat un studiu despre situaţia gropilor de gunoi din România.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes