Connect with us
Publicitate

Administrație

Județele Brașov, Covasna și Sibiu s-au asociat pentru amenajarea a peste 260 de kilometri de piste pentru biciclete

Publicat

pe

Publicitate

Consiliul Județean Covasna a aprobat asocierea cu județele Sibiu și Brașov și își propune realizarea unor trasee cicloturistice printr-un proiect ce va fi depus spre finanțare prin Planul Național de Rederesare și Reziliență (PNRR).

Potrivit hotărârii adoptate, proiectul prevede, printre altele, realizarea de piste pentru biciclete pe o distanţă de 262 kilometri în judeţul Covasna. CJ Covasna s-a angajat să identifice terenurile aflate în domeniul public şi privat pe care ar putea fi amenajate trasee cicloturistice, astfel încât acestea să poată avea continuitate pe teritoriul celor trei judeţe, relatează Agerpres.

Proiectul „Trasee cicloturistice integrate în judeţele Covasna-Braşov-Sibiu” va fi depus spre finanţare în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I.4, componenta 11 – Turism şi cultură, investiţia I.4 – Implementarea a 3.000 kilometri de trasee cicloturistice, care s-a deschis pe 5 decembrie 2022.

În urmă cu câteva luni, Consiliul Județean Brașov anunța că vrea să realizeze o rețea de piste pentru bicicliști pe drumurile care leagă localitățile din județul Brașov. Documentația acestui proiect costă 4,2 milioane de lei, fără TVA, iar ideea aleșilor este să realizeze 1000 de kilometri de piste sau trasee pentru biciclete, de-a lungul drumurilor naţionale, judeţene, comunale, forestiere, dar şi ale digurile apelor curgătoare. În plus, proiectul va include și crearea unor perdele forestiere sau plantaţii rutiere de protecţie, cu o lungime totală de 300 de kilometri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes