Connect with us
Publicitate

Administrație

Jocurile pe calculator ar putea fi recunoscute ca sport național. Mara Mareș: Vom formula un plan de acțiune pentru recunoașterea E-Sports în România

Publicat

pe

Sportul electronic este un fenomen în fața căruia statul a întârziat mult prea mult să îl recunoască legal, a declarat făgărășeanca Mara Mareș, proaspăt consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului Florin Cîțu, care a anunțat marți seară că Guvernul va formula un plan de acțiune pentru recunoașterea E-Sports în România.

Publicitate

Mara Mareș a anunțat că va fi formulat un plan de acțiune pentru recunoașterea E-Sports în România

„Vom formula un plan de acțiune pentru recunoașterea E-Sport-ului în România alături de partenerii noștri de dialog, care ne vor arăta, în detaliu, unde anume au nevoie de sprijinul guvernului și al autorităților publice. În ceea ce mă privește, voi face tot ceea ce pot așa încât în următoarele luni să definitivăm acest demers”, a scris Mara Mareș, marți seară, pe Facebook.

Consilierul de stat a explicat că „relevanța competițională și economică la nivel european și internațional a E-Sports se află pe un trend crescător”, context în care foarte multe state fie au legiferat, fie sunt în proces de creare a unui cadru legal pentru funcționarea acestui domeniu.

Publicitate

„Sportul electronic este un fenomen în fața căruia statul a întârziat mult prea mult să îl recunoască legal. Relevanța competițională și economică la nivel european și internațional a E-Sports se află pe un trend crescător, și foarte multe state fie deja au legiferat, fie sunt în proces de creare a unui cadru legal de funcționare a acestui domeniu. Din punctul meu de vedere, datoria statului este de a oferi baza legală așa încât această relativ noua industrie să poată crește natural, neîngrădită de lipsa reglementarii, și ca România să poată deveni competitivă la cel mai înalt nivel internațional”, a mai declarat Mara Mareș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes