Connect with us
Publicitate

Eveniment

Jandarmii brașoveni vor asigura ordinea publică la meciuri de fotbal organizate pe stadioane din Sibiu, Mediaș și Sfântu Gheorghe

Publicat

pe

Publicitate

În perioada următoare Gruparea de Jandarmi Mobilă „BUREBISTA” Brașov, va asigura măsurile de ordine publică la partidele de fotbal, în cadrul Superligii și Cupa României , după cum urmează:

  • Vineri 21 Aprilie a.c – ora 20.30, Sepsi OSK Sf Gheorghe – CS Universitatea Craiova, pe stadionul Arena SEPSI OSK;
  • Sâmbătă 22 Aprilie a.c – ora 15.00, FC Hermannstadt – FC Argeș, pe stadionul municipal Sibiu;
  • Luni 24 Aprilie a.c-ora 17.30, FC U Cluj – CS Mioveni, pe stadionul municipal Mediaș;
  • Miercuri 26 Aprilie a.c – ora 19.00, Sepsi OSK Sf Gheorghe – CFR 1907 Cluj, pe stadionul Arena Sepsi OSK.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestor evenimente sportive, Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiilor în care se vor desfășura partidele de fotbal.

Spectatorii vor avea acces în arenele sportive conform orarului de acces, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizatori. Pentru aceste meciuri de fotbal, din rațiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranță a evenimentelor sportive, Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov adresează spectatorilor următoarele recomandări:

Publicitate
  • să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;
  • să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și ale organizatorului şi să evite implicarea în conflicte de orice 9natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;
  • părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, spectatorii sunt obligați să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și forțele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfășurare a competițiilor și jocurilor sportive, în apropierea și în interiorul bazelor sportive.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine. Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes