Connect with us
Publicitate

Social

Jandarmii braşoveni, la datorie în perioada minivacanţei de 1 decembrie

Publicat

pe

Jandarmeria Brașov va asigura măsuri de ordine și siguranță publică în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, și se va afla alături de cetăţeni pe întreaga arie a judeţului nostru. În perioada minivacanței, vom acționa atât independent cât și alături de polițiști, pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Publicitate

„Pe timpul acestor zile libere ne vom afla în spațiul public, în zone aglomerate, în zona de desfășurare a evenimentelor cultural-artistice și religioase, precum și în stațiunile montane și zonele turistice.

Jandarmii vor fi prezenți în data de 30 noiembrie a.c. la activitățile organizate în centrul municipiului Brașov cu ocazia aprinderii iluminatului festiv de sărbători și a deschiderii oficiale a Târgului de Crăciun. Pe timpul desfășurării evenimentului recomandăm cetățenilor să nu se implice în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, să evite conflictele de orice natură, să respecte indicațiile forțelor de ordine, iar dacă se vor afla în situații dificile sau sunt martorii unor fapte antisociale, să solicite ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv.

Pe data de 1 Decembrie efective ale inspectoratului vor participa cu forțe și mijloace la parada militară organizată în municipiul Brașov cu ocazia Zilei Naționale a României, precum și la retragerea militarilor cu torțe.”, a transmis IJJ Braşov.

Publicitate

Pe perioada minivacanței au fost constituite echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul sistemului 112. De asemenea, vor fi executate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific anotimpului rece, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii), precum și de prevenire și combatere a tăierii și comercializării ilegale a materialului lemnos și a brazilor de Crăciun.

Jandarmii montani sunt la datorie și pregătiți să intervină în cazul în care cetățenii și turiștii au nevoie de sprijinul lor.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, este necesar să respectați regulile de siguranță, să vă echipați corespunzător zonei montane, să nu vă aventurați pe traseele turistice după lăsarea întunericului și fără echipamentul adecvat, să consultați starea vremii și să alegeți traseele potrivite pregătirii dumneavoastră.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes