Connect with us
Publicitate

Eveniment

Jandarmii braşoveni au avut de lucru chiar din prima zi a anului. Au fost prinşi hoţi de lemne şi au fost confiscate zeci de petarde li artificii

Publicat

pe

Jandarmii brașoveni au desfășurat mai multe activități pentru descurajarea fenomenului infracțional în această perioadă, și au aplicat normele legale acolo unde situația a impus-o.

Publicitate

Astfel, în zilele premergătoare Revelionului, în urma unor acțiuni punctuale pentru combaterea fenomenului de comercializare și deținere ilegală a materialelor pirotehnice au fost identificate trei persoane care vindeau ilegal astfel de produse. Au fost întocmite documentele de sesizare cu privire la săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive și au fost ridicate în total un număr de 32 baterii de artificii și 16 cutii de petarde.

În data de 30 decembrie, colegii din Zărnești au identificat un bărbat care transporta fără a deține documentele necesare, aproximativ 2,50 metri cubi material lemnos. Aceștia au confiscat întreaga cantitate de lemne și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Jandarmii montani de la Postul Montan Vama Buzăului au identificat trei bărbați care transportau fără documente aproximativ 7 metri cubi de material lemnos. În acest caz întreaga cantitate de lemne a fost confiscată și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6000 conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Publicitate

În data de 1 ianuarie patrula aflată în misiune în Centrul Municipiului Brașov a recunoscut semnalmentele unui bărbat care fusese dat dispărut de familia sa în noaptea de Revelion. Bărbatul a fost interceptat de jandarmi și în urma verificărilor s-a stabilit că este persoana dispărută, fiind ulterior condusă la o Secție de Poliție în vederea urmării procedurilor legale în astfel de cazuri.

Tot în data de 1 ianuarie, patrula montană aflată în Stațiunile Bran – Moieciu, a identificat în zonele Valea Tisei, respectiv Valea Porții, cinci bărbați care se plimbau cu ATV-urile deși acest lucru nu este permis. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale a câte 1000 lei fiecare, conform Legii 407 / 2006 a vânătorii și fondului cinegetic.

Minivacanta nu s-a terminat și mulți dintre dumneavoastră încă sunteți în vacanță, astfel că jandarmii vor fi prezenți în tot județul cu efective sporite pentru a vă oferi sprijin, dar vor aplica fără ezitare legea dacă situațiile întâlnite vor necesita acest lucru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes