Connect with us
Publicitate

Eveniment

Jandarm braşovean condamnat pentru trafic de cocaină. A fost pedepsit aspru de Tribunalul Militar

Publicat

pe

Un tânăr din Braşov a primit o pedeapsă aspră cu închisoarea după ce a fost găsit vinovat de trafic de droguri de mare risc. În 2018, atunci când a comis fapta, acesta era angajat la Inspectoratul Județean de Jandarmi Braşov. Ovidiu Gavriluţ, care a fost prins cu un transport de cocaină, a fost condamnat la cinci ani, nouă luni și zece zile de închisoare, degradare militară și interdicția de a mai purta haina statului.

Publicitate

Sentinţa Tribunalului Militar Cluj: „Condamnă pe inculpatul: – sergent major Gavriluț Ovidiu, la pedeapsa de : 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc; (…) condamnă pe acelaşi inculpat sergent major Gavriluț Ovidiu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, la pedeapsa de : 4 ani şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc. (…)

Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta hotărâre, în pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de: 4 ani şi 8 luni închisoare la care se adaugă sporul de o treime, de 1 an, 1 lună şi 10 zile închisoare din cealaltă pedeapsă, astfel încât inculpatul va executa în final pedeapsa rezultantă de 5 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare în regim de detenţie.

Dispune aplicarea măsurii complementare a degradării militare faţă de inculpatul sergent major Gavriluţ Ovidiu, constând în pierderea gradului şi a dreptului de a purta uniformă, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare”, au decis magistrații.

Publicitate

În cursul anchetei, procurorii au descoperit că jandarmul măsluia cocaina, adăugând îndulcitor alimentar, pentru a obține o cantitate mai mare și, evident, să câștige mai mulți bani.

În luna Decembrie 2018 Procurorii DIICOT l-au surprins în flagrant pe Gavriluț Ovidiu în timp ce ridica de la un colet livrat prin intermediul unei firme de transport internațional. Cu ocazia controlului coletului, au fost descoperite, disimulate într-un ambalaj de patiserie, 70 de grame de cocaină fără aditivi, valoarea de piață a acesteia fiind estimată la suma de 15.000 de euro.

Gavriluț Ovidiu era subofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov de doar o lună, iar la comiterea faptei avea doar 20 de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=0dSEZojA_UY&feature=emb_title&ab_channel=SimonaSuciu

Foto: Kanal D

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes