Connect with us

Prima pagină

Iulian are nevoie de ajutorul nostru! Băiețelul de doar 4 ani din Brașov suferă de autism iar mama lui nu poate munci pentru că își petrece tot timpul cu el

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un băiețel de 4 ani, din Brașov, are nevoie de ajutorul nostru. În luna februarie 2020, Iulian a fost diagnosticat cu Autism și Tulburare de dezvoltare. De atunci, mama lui face tot posibilul să îi ofere tratamentul potrivit. 

Publicitate

În urmă cu doar câteva luni, familia lui Iulian a aflat un lucru ce avea să le schimbe viața.Fiul lor a fost diagnosticat cu autism. Din păcate, mama băiețelului îl crește singură, iar cei doi trăiesc doar din pensia bunicului, cu care stau. Mama nu poate munci pentru că își petrece tot timpul cu băiețelul de doar 4 ani. 

Astfel, Ivașc Iulian are nevoie de suma de 4.290 de euro, care reprezintă fonduri pentru efectuarea şedințelor de recuperare. Dacă vrei să donezi orice sumă, puteți găsi mai jos conturile.

Publicitate

Donațiile se pot face în conturile de mai jos, deschise pe numele asociației umanitare SPRO (Speranță pentru România), CUI 41026636.

Povestea lui Iulian

Publicitate

Sunt Iulian, am aproape 4 ani, sunt din Brașov și în urmă cu câteva luni am fost diagnosticat cu autism. Viața mea nu este ca a unui copilaș normal. La câteva luni după ce m-am născut ea a observat că mă comport mai “leneș”, dar s-a gândit că poate, cu timpul îmi voi reveni. Din păcate, starea mea s-a înrăutățit tot mai mult iar mama a fost nevoită să mă ducă la un set de analize. Bunicul cu mama mă cresc singuri, nu am tată iar costurile sunt foarte mari. Deoarece ea trebuie să mă supravegheze permanent, noi trăim doar din venitul bunicului. Cheltuielile sunt foarte mari…

Am nevoie de ajutorul vostru. Îmi doresc să mă pot juca, să îi înțeleg pe cei din jurul meu, să fiu cât mai “prezent”, dar din păcate, nu pot. Depind de aceste terapii. Doar așa eu voi putea să învăț să mă joc, să pot vorbi cu mama, să nu mai folosesc pampers…ajutorul tău contează enorm!

BCR

Publicitate

IN LEI: RO16RNCB0015163548220001
IN EURO: RO59RNCB0015163548220003
COD SWIFT: RNCBROBU

Banca Transilvania

IN LEI: RO90BTRLRONCRT0502381601
IN EURO: RO40BTRLEURCRT0502381601
COD SWIFT: BTRLRO22

ING Bank

IN LEI: RO61INGB0000999909241779
INEURO: RO84INGB0000999909241850
COD SWIFT: INGBROBU

BRD

LEI: RO34BRDE020SV83172010200
EUR: RO17BRDE020SV83172350200
COD SWIFT: BRDEROBU

RAIFFEISEN BANK

LEI: RO79RZBR0000060021092494
EUR: RO83RZBR0000060021092519
COD SWIFT: RZBRROBU

CEC BANK

LEI: RO17CECEB00030RON0604187
EUR: RO53CECEB000C1EUR0604211
COD SWIFT: CECEROBU

sursa: sperantapentruromania.ro

Publicitate
1 Comentariu
 • Avatar Sorin spune:

  Mama poate munci, se poate angaja ca asistent maternal profesionist. Ea va îngriji propriul copil, cuTSA. Adresați va DGASODC Brașov.
  O parte din terapii pot fi decontate.
  Va doresc mult succes!

 • Eveniment

  Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

  La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

  Publicitate

  La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

  Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.

  Publicitate

  În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

  Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

  Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid

  Citește mai mult

  Eveniment

  FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

  În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

  Publicitate

  În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.

  Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

  Publicitate

  Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

  Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.

  S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.

  Publicitate

  În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

  La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

  Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Citește mai mult

  Eveniment

  VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

  Redactia Brasov

  Publicat

  pe

  Publicitate

  Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.

  Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.

  Publicitate

  Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.

  Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:

  „Au plecat de dimineață de la Sibiu…
  Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.
  Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.
  Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.
  Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate.
  Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.
  Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
   Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
   Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
   Purtați echipament adecvat zonei de munte;
   Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
   Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
  Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.”

   

  Citește mai mult
  Publicitate

  De Interes

  >