Connect with us
Publicitate

Sport

Petiție împotriva decizie primăriei de a schimba startul concursurilor automobilistice din Livada Poștei, lansată de contestatari

Publicat

pe

Decizia de a muta startul concursurilor de raliu din Livada Poștei continuă să stârnească reacții din partea iubitorilor de motorsport, dar și a organizatorilor acestor concursuri. Primarul Brașovului, Allen Coliban a anunțat că de anul viitor punctul de pornire pentru piloți nu va mai fi în Livada Poștei, iar o posibilă locație nouă de start ar putea fi zona Belvedere.

Pe site-urile de socializare fanii acestor concursuri au lansat o petiție online care, în mai puțin de 12 ore, a fost semnată de peste 1.300 de oameni. Mesajul celor care critică decizia autorităților locale este următorul:

„Primarul orașului Brașov, domnul Allen Coliban, a declarat pe pagina sa de facebook că din anul 2022 nu va mai aproba desfășurarea de curse automobilistice cu startul din zona Livada Poștei, argumentând că aceste competiții deranjează locuitorii din zonă. Considerăm decizia domnului primar una pripită deoarece aceasta omite câteva considerente extrem de importante:

– competițiile auto au la Brașov, în acest format, o istorie de 100 de ani, Brașovul fiind unul din cele mai vechi leagăne de motorsport din România și din Europa;

Publicitate

– Competițiile auto reprezintă un punct de atracție pentru brașoveni și pentru turiști, acestea înregistrând mii sau zeci de mii de spectatori, aducând totodată o creștere economică și beneficii evidente turismului local;

– Competițiile auto sunt astfel organizate încât permit accesul autorităților în orice moment pentru situații de urgență iar periodic, pe parcursul celor două zile de concurs (cum e cazul etapelor de viteză în coastă) se fac pauze pentru accesul locuitorilor riverani.;

– Brașovul nu este singurul oraș din România sau din lume unde se desfășoară astfel de competiții, cel mai bun exemplu fiind Monte Carlo care este complet închis timp de câteva zile pentru desfășurarea etapei de Formula 1. Paradoxal, locuitorii din Monte Carlo, nu numai că nu sunt deranjați de acest fapt, dar abia așteaptă sosirea mașinilor și desfașurarea competiției. În concluzie, vă rugăm să semnați această petiție în speranța că motorsportul nu va înceta să existe la Brașov!” au scris autorii petiției.

Primarul Allen Coliban ținut să menționeze pe pagina sa de facebook faptul că aceste competiții nu vor fi interzise pe Drumul Poienii. Conform declarațiilor primarului,  punctul de start va fi mutat pentru ca locuitorii din zonă să nu mai fie deranjați de aglomerație și zgomot.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Adam Ioan

  11 octombrie, 2021 at 11:24 am

  Sint unul dintre cei care locuiesc in zona si as fi ris de imbecilitatea afirmatiilor din articol daca n-ar fi fost trst:
  1. Inainte de 1965 nu ar fi putut avea loc raliuri cu plecare din Livada Postei pentru ca drumul spre Poiana Brasov s-a construit dupa aceasta data. Asa ca cei 100 de ani de istorie automobilistica cu start din Livada Postei este o infromatie falsa la care 2000 de dobitoci au pus botul fara sa verifice.
  2. Desi raliuri au mai avut loc sporadic, dupa 2012 ele au devenit agasante pentru locuitorii din zona din cauza nesimtirii organizatorilor si trucurilor la limita legii dar dincolo de ea la care s-au dedat autoritatile locale in frunte cu primarii Scripcaru si Coliban. Cine spune ca e suportabil sa fii blocat timp de noua ore pe zi, doua zile la rind, de doua-trei ori pe an n-are decit sa incerce, pun la dispozitie un apartament in acest scop, in zona calamitata.
  3. Fanii acestui sport ( nu am intrebati ce e sportiv in aceste competitii de gîlme ) care simbata si duminica au fost in numar mai mic decit organizatorii si participantii, nu au decit sa-i ia sub geamul lor cu piriitoarele lor cu tot !

  Am actionat in judecata UAT Brasov si Consiliul Local si daca nu ar fi existat presiuni oculte asupra justitie probabil ca acum aveam si o sentinta. Deocamdata am actionat in nume personal insa in spatele meu sint alti citeva sute de cetateni care au ajuns la limita rabdarii cu aceste adevarate agresiuni asupra noastra !

  Poate nu stiti dar in aceste zile, in care cazurile de Covid19 au ajuns la peste 6 la mie la Brasov si s-au instituit masuri drastice de restrictionare pentru brasoveni, magarii si-au permis sa adune echipaje, auxiliari si oficiali din toata tara si sa blocheze doua zile, cite 9 ore pe zi, patru sau sase masini de SALVARE si POMPIERI … in conditiile in care Arafat plinge pe toate tembeliziunile ca nu are masini destule ! Asta-primavara faimosul Titi Aur a participat la raliul de atunci de la Brasov si la o zi dupa aceea a fost diagnosticat pozitiv ! De el s-a scris dar de amarastenii anonimi cine a stiut ?

  As vrea sa stiu citi dintre cei 2000 de semnatari ai acelei petitii locuiesc in zona si citi dintre ei au vreo legatura cu Auto Blic, Tess, Lejak si altii interesati …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes