Connect with us
Publicitate

Cultural

Iubitorii de carte sunt invitați la LIBfest. Evenimentul va avea loc la Brașov, în perioada 3 – 6 august

Publicat

pe

LIBfest, ediția 2023 – Târg de cArte și Experiențe Culturale organizat de Libris Cultural își deschide porțile joi, 3 august, în Brașov. Evenimentul este unul dintre cele 46 pe care municipalitatea le finanțează în acest an prin Ghidul de finanțare pentru proiecte culturale și care contribuie la o vară culturală efervescentă în Brașov, în anul cu cel mai mare buget alocat evenimentelor culturale, 5,5 milioane de lei, și cu cele mai multe astfel de evenimente.

„Este un proiect pe care îl susținem cu suma de 225.000 de lei, un eveniment mare, cu caracter repetitiv, care va umple Piața Sfatului cu cărți, cu întâlniri cu autorii, ateliere și concerte. Îi invităm pe toți brașovenii și turiștii deopotrivă să vină să vadă ce se întâmplă în Piața Sfatului în primul weekend din august. 2023 este anul cu cel mai mare buget pe finanțare culturală, 5 milioane și 500 de mii de lei, și asta se vede în vibrația din orașul nostru din această vară. Avem cele mai multe evenimente, avem o agendă culturală încărcată, avem weekend-uri în care brașovenilor le va fi greu să aleagă dintre toate evenimentele care se desfășoară în Brașov, fie organizate de municipiu prin Filarmonică, Operă sau Centrul Cultural Apollonia, fie de către operatorii privați“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Între 3 și 6 august, timp de patru zile, LIBfest propune și în această vară experiențe culturale diverse, care cu siguranță că vor încânta publicul amator de carte, artă și muzică. Concerte, lansări de carte și întâlniri cu autori, peste 100 de edituri reprezentate, sesiuni de lectură și acțiuni inedite pentru cititori precum „Blind date with a book“ sunt doar câteva dintre evenimentele ce vor avea loc simultan, în Piața Sfatului, la librăria Șt. O. Iosif și la Centrul Cultural Reduta, între orele 10.00 și 22:00. O parte dintre evenimente vor putea fi vizionate de către cititorii din întreaga țară, online, pe rețelele de socializare ale Asociației Libris Cultural.

Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov și mulți alții vor urca pe scena LIBfest, din Piața Sfatului Brașov.

Publicitate

„Vă așteptăm în Piața Sfatului, în perioada 3-6 august, pentru un maraton de evenimente. Vorbim de întâlniri cu scriitorii, conferințe, ateliere și concerte. Este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, finanțat de Consiliul Județean Brașov, susținut de libris.ro și care are alături parteneri culturali Universitatea Transilvania, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Brașov, Camera de Comerț și Industrie, Centrul Cultural Reduta. Întregul program al acestui maraton îl găsiți pe site-ul libriscultural.ro și pe paginile de Facebook ale LIBFest-ului. Vă așteptăm, timp de patru zile, în Piața Sfatului, pentru multă bucurie, înțelepciune și carte. Voi începe cu serile din Piața Sfatului. Sunt așteptați Ada Milea, formația Vița de Vie, Irina Rimes, Alina Manole și vom avea un concert extraordinar al Operei Brașov. Vom avea o conferință intitulată foarte frumos „Merit să trăiesc ușor, frumos și bine“ a psihologului Niculina Gheorghiță, la Sala Reduta, iar în Piața Sfatului, alături de noi vor fi autori cum sunt Andrei Marga, Mirela Retegan, care nu vine singură, vine împreună cu mascotele Zurli, Gabriela Adameșteanu, Rodica Bretin, doctor Cristian Andrei, părintele Cristian Necula, în calitate de autor, de această dată. Dintre autorii Uniunii Scriitorilor din Brașov, îi așteptăm absolut pe toți, pentru că ei ne susțin în fiecare an. Va fi Adrian Lesenciuc, Rodica Bretin, părintele Cristian Muntean, Anca Ianchiș și Laurențiu Ciprian Tudor. Un nume iarăși foarte sonor pentru poezia română contemporană este dna Liliana Ursu. Ea își va lansa un volum nu de poezie de data aceasta, ci de memorialistică. Se cheamă „Cartea pașilor“ și va fi un dialog cu Cristian, cu Laurențiu Ciprian Tudor“, a precizat Augusta Oniță-Bagoly, reprezentant Libris Cultural.

Organizatorii vor întâmpina cititorii cu cele mai apreciate titluri atât în limba română cât și în limba engleză, cu bestsellers captivante sau cu cele mai îndrăgite cărți pentru copii, oferite de cele mai cunoscute edituri din România: peste 10.000 de titluri, noutăți, top vânzări și cărți la reducere. Pe lângă oferta de carte, iubitorii de lectură sunt invitați să descopere o selecție fascinantă de CD-uri, audiobooks și obiecte speciale, de la căni cu povești, ghiozdane și tricouri inspirate din cele mai populare seriale sau volume.

Programul complet al LIBfest, precum lansările de carte, conferințele, atelierele și dialogurile, alături de întreaga listă de standuri, sunt disponibile pe site-ul www.libriscultural.ro.

LIBfest este un eveniment organizat prin Asociația Libris Cultural, finanțat de Consiliul Județean Brașov, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, susținut de libris.ro, în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov, filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România și Centrul Cultural Reduta.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes