Connect with us
Publicitate

Cultural

Iubitorii de carte sunt așteptați vineri la „Nocturna bibliotecilor”. Brașovenii pot vizita Biblioteca Județeană până la ora 24.00

Publicat

pe

Bibliotecile publice din toată țara vor fi deschise vineri până la miezul nopții cu ocazia evenimentului „Nocturna bibliotecilor”. Reprezentanții Bibliotecii Județene din Brașov au pregătit un program variat pentru vizitatori care cuprinde întâlniri cu impresii despre cărți la lecturi multiculturale, spectacole de teatru, proiecții filme, jocuri tradiționale de societate și realitate virtuală, ateliere de creativitate, dar și expoziții și tururi ghidate.

Publicitate

Bibliotecarii Secției de împrumut vă propun și vă invită la o întâlnire pe nevăzute cu o carte. Veți avea posibilitatea să împrumutați o carte al cărei titlu nu îl cunoașteți, dar despre care veți primi câteva mici indicii. Poate veți avea parte de o întâlnire plăcută sau de un date misterios.

Copiii sunt invitați să vadă sceneta dramatică „Vrăbior ochi-treaz, vindecat cu Brahms” de Andreea Condei la Sala de lectură. Citirea scenetei se va face alături de Matei și Nectaria Stîrlea, Luca, Matei și Pavel Bâgiu, iar intervenția muzicală este asigurată de soprana Iuliana Stîrlea. Inspirate din viețile compozitorilor, poveștile Andreei Condei îmbină literatura cu muzica și folosesc teatrul ca mijloc de educație și cultură, apropiind copiii de muzică.

În fața bibliotecii vor fi organizate jocuri de stradă, iar în interior cei care vor veni la eveniment se vor putea distra cu jocurile de societate. Și tehnologia își va face loc la „Nocturna bibliotecilor”. Organizatorii au pregătit ochelari virtuali cu care participanții vor putea vizita cele șapte minuni ale lumii.

Publicitate

Cei care vor să viziteze biblioteca sunt așteptați la tururile ghidate, iar pasionații de film vor putea viziona o selecție de scurtmetraje.

În cadrul Nocturnei bibliotecilor, elevii clasei a XI-a B de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea”, profil producție media, coordonați de profesoara Raluca Filimon, vor realiza un atelier de fotografie și o expoziție, constând în fotografii arhitecturale, de tip portret și din natură. Fotografiile, create în scop didactic, redau forma, culoarea, punctul și volumul – elemente plastice expresive în fotografie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes