Connect with us
Publicitate

Cultural

Iubitorii de carte sunt așteptați, începând de miercuri, la Târgul Gaudeamus. Evenimentul va avea loc în Piața Sfatului

Publicat

pe

Începând de miercuri și până duminică, brașovenii și turiștii sunt așteptați la Târgul de Carte Gaudeamus care va avea loc în Piața Sfatului. Evenimentul face parte din Caravana Gaudeamus, proiect de care se desfășoară la nivel național.

Publicitate

Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 31 august, la ora 12.00, și va fi prezidată de poetul brașovean Robert Gabriel Elekes, președintele de onoare al ediției. Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 21.00, în primele patru zile, și între orele 10.00 și 20.00, duminică, 4 septembrie. Accesul publicului este liber.

Oferta ediției include atât elementele tradiționale, specifice unui târg de carte, cât și o serie de noutăți pe care le propunem exclusiv publicului din Brașov:

  • aproape 40 de expozanți – edituri, agenții de distribuție de carte, muzică și jocuri educaționale – care vor propune atât celor care vor să savureze atmosfera de vacanță până în ultima zi, cât și conștiincioșilor care se pregătesc deja de școală, o ofertă extrem de bogată și de atractivă, pentru toate gusturile;
  • două concursuri dedicate exclusiv elevilor brașoveni, invitați să se implice activ în viața comunității locale: concursul de artă plastică #Brașovulmeuîn2030 și concursul de creație literară #MândrudeBrașovulmeu. Sunt puse la bătaie 15 premii, fiecare în valoare de 300 de lei.
  • conferința „Așezarea limbii române în matca literară la Brașov”, organizată de Uniunea Scriitorilor din România – Filala Brașov, cu prilejul Zilei Limbii Române, miercuri, 31 august, începând cu ora 18.00; conferențiază prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc și pr. prof. Vasile Oltean;
  • cele mai noi apariții editoriale, ieșite în ultimele zile de sub tipar;
  • lansări de carte și sesiuni de autografe cu participarea câtorva dintre cei mai reprezentativi oameni de litere din orașul gazdă, personalități culturale recunoscute la nivel național;
  • concursuri cu premii în cărți, adresate vizitatorilor târgului, reduceri și oferte speciale, care vor transforma binecunoscutul simbol al orașului, Piața Sfatului, într-o destinație de neratat pentru pasionații de lectură.

Pentru pasionații evenimentelor online, dar și pentru aceia care nu vor putea ajunge în această săptămână la Brașov, website-ul www.gaudeamus.ro va aduce un strop din atmosfera inegalabilă a Târgului de Carte Gaudeamus prin intermediul standurilor virtuale ale tuturor participanților, pe care le va găzdui în intervalul 31 august – 4 septembrie și prin evenimentele transmise live din Piața Sfatului.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes