Connect with us
Publicitate

Eveniment

Italia respinge extrădarea lui Ionel Arsene, baronul de Neamţ condamnat de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare

Publicat

pe

Publicitate

O instanță din Bari a decis vineri să respingă solicitarea de extrădare a statului român pe numele lui Ionel Arsene, fost președinte al Consiliului Județean Neamț fugit din țară înainte de decizia finală a instanței, potrivit unor surse citate de Digi24 și Antena3.

Ionel Arsene, condamnat pe 10 martie pentru trafic de influenţă și fugit din România înaintea verdictului instanței, s-a predat autorităților italiene, la Bari, pe 27 martie.

Pe numele fostului președinte al CJ Neamț fusese emis un mandat european de arestare după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov, pe 10 martie, ala 6 ani și 8 luni de închisoare.

Baronul de Neamț, în vârstă de 51 de ani, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Procurorii spun că Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al PSD Neamț, a primit 100.000 de euro de la un martor, pentru a interveni în favoarea lui la persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate.

Publicitate

Acest dosar s-a contopit cu altul deschis în 2015 pentru trafic de influență. Atunci, Arsene a pretins, conform procurorilor, 5% din suma totală de 60 de milioane de lei de la reprezentantul unei societăți comerciale. Suma de 60 de milioane de lei trebuia alocată Administrației Naționale Apele Române pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.

Social democratul Ionel Arsene, în vârstă de 51 de ani, era la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț. De asemenea, a condus până în vara trecută și organizația județeană PSD. Arsene s-a suspendat din funcție după prăbușirea podului de la Luțca.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes