Connect with us
Publicitate

Economic

IT-știi de la iQuest, cu afaceri și în Brașov, fuzionează și își schimbă denumirea în Nagarro

Publicat

pe

Nagarro, lider global în soluții digitale de inginerie și tehnologie deținute de grupul german Allgeier SE, și iQuest, o companie specializată în dezvoltarea de software și parte a aceluiași grup cu o prezență și în Brașov, își vor uni forțele în România. Noua organizație locală va reuni peste 800 de angajați.

Fuziunea dintre iQuest Group și Nagarro face parte din strategia de business a Allgeier SE, companie listată la Bursa de Valori din Frankfurt. Strategia își propune să grupeze toate entitățile din portofoliul tehnologic al Allgeier într-o unitate de afaceri separată care are ca scop listarea independentă, și anume rolul unui lider inovator, full-service, lider global în domeniul ingineriei digitale și al soluțiilor tehnologice.

„Atât Nagarro, cât și iQuest sunt organizații de professional services cu o cultură solidă, ce prezintă mai multe asemănări decât deosebiri, fapt ce conturează avantajele acestei decizii. Ambele companii construiesc soluții plecând de la o înțelegere solidă a nevoilor clienților, cu o versatilitate foarte ridicată și valoare adăugată. Pe de altă parte, noua organizație va putea accesa piețe neabordate până acum de fiecare dintre cele două companii”, spune Voicu Stoiciu, directorul general al Nagarro din România.

Clienții deserviți de iQuest sunt localizați în principal în zone geografice precum Germania, Elveția, Marea Britanie și SUA. Aceștia operează în principal în domenii precum servicii financiare, științe ale vieții, transport și logistică, utilități și telecomunicații. Pe de altă parte, Nagarro – care operează pe plan local din 2005 – folosește un model de livrare global și are clienți în domenii precum Manufacturing, Transport & Logistics, Banking & Insurance, Automotive, Digital, Retail și Telecom. După fuziune, noua companie anticipează o consolidare a zonelor comune de activitate, respectiv o extindere în noile zone prin exploatarea potențialului grupului.

Publicitate

În timp ce iQuest va fi rebranduit în Nagarro în următoarele luni, la nivel operațional, cele două organizații nu vor suferi modificări: specialiștii Nagarro și iQuest vor avea ocazia să lucreze la un număr mai mare de proiecte și vor avea acces la noi tehnologii, experiențe și modele de livrare. Astfel, echipele de proiect pot avea acum specialiști din mai multe zone geografice, care operează pe un model global de livrare, precum și din zone de expertiză care nu erau disponibile până acum.

În urma tranzacției, în România cele două companii vor reuni aproximativ. 815 angajați, majoritatea fac parte din iQuest. Nagarro în România, cu sediul la Timișoara, are 155 de angajați, iar iQuest, cu birouri în Cluj, Brașov, București, Craiova și Sibiu și are peste 660 de angajați.

Faza de tranziție va fi guvernată de o echipă formată din conducerea celor două companii, care transferă responsabilitățile actuale la noua configurație, care presupune repoziționarea managementului iQuest în roluri cu impact global în noua organizație. Voicu Stoiciu, care deține în prezent rolul de director general la Nagarro în România, va supraveghea operațiunile noii entități formate în România. În urma fuziunii, noii reprezentanți ai companiei se așteaptă ca anul curent să ofere oportunități de creștere, atât în ​​ceea ce privește proiectele existente, cât și pe cele noi.

„În timp ce navigăm în situația actuală Covid, suntem așteptați cu nerăbdare următorul capitol al nostru ca o singură companie. Sunt convins că cultura noastră comună, în care orientarea către client, agilitatea, comunicarea deschisă și angajații înșiși au o prioritate deosebit de ridicată, vor sta la baza viitorului nostru promițător ”, încheie Voicu Stoiciu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes