Connect with us
Publicitate

Eveniment

ISU Braşov va avea un robot-pompier. Raed Arafat: „Au rolul de a intra în zonele care sunt cu pericol crescut pentru pompierul în sine să intervină”

Publicat

pe

Noi ajutoare vin în sprijinul pompierilor români în lupta cu focul. Roboţi cu camere cu termoviziune, ventilatoare şi echipament de salvare au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Unul a rămas în Bucureşti, iar alţi trei roboţi au plecat spre Braşov, Mureş şi Iaşi pentru a acoperi zonele de risc din întreaga ţară.

Publicitate

Cei patru roboţi sunt noii colegi care întregesc echipa pompierilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în lupta cu flăcările.

Acest robot are o cameră cu termoviziune, o cameră foto-video care le permite pompierilor să vadă la cele mai îndepărtate locuri atunci când sunt în misiune, transmite observatornews.ro.

Dotaţi cu ventilatoare de mare putere, senzori chimici şi echipament de salvare, roboţii reduc riscurile la care se expuneau pompierii până acum. Sunt folosiţi deja în ţări precum Franţa, SUA şi China acolo unde au participat la sute de misiuni. Una dintre ele a fost incendiul din aprilie 2019 atunci când catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări.

Publicitate

„Pentru prima dată intră în dotarea noastră roboţi de intervenţie, pentru a ne proteja oamenii. Au rolul de a intra în zonele care sunt cu pericol crescut pentru pompierul în sine să intervină.”, spune Raed Arafat, șeful DSU.

Echipajele vor fi trimise la înaintare şi ghidate de la distanţă de pompieri printr-o telecomandă. Pot ajunge în cele mai greu accesibile locuri, de unde vor transmite datele în timp real.

Noile echipamente au costat 5 milioane de euro, bani accesaţi din fonduri europene.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes