Connect with us
Publicitate

Eveniment

ISU Brașov își cere scuze pentru mesajul Ro-Alert trimis în miez de noapte. Autoritățile consideră totuși că alertarea populației era necesară

Publicitate

Publicat

pe

După valul de reacții negative pe care l-a stârnit mesajul Ro-Alert trimis în toiul nopții, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au transmis un punct de vedere oficial, în legătură cu acest incident. Autoritățile își cer scuze brașovenilor care au fost deranjați de sunetul strident al alarmei, dar spun că transmiterea mesajului era necesară din cauza avertizărilor de vânt puternic trimise de meteorologi.

Publicitate

„Mesajul RO – Alert a fost transmis pentru a înștiința populația despre un potențial pericol având în vedere că ne aflam sub incidență codului portocaliu de vânt și vijelii. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă transmiterea acestor mesaje este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT. Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce va pot pune viața in pericol”, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Vă reamintim că noaptea trecută, la ora 2:30, ISU Brașov a transmis către populație un mesaj Ro-Alert în care populația era informată că este în vigoare o avertizare de vânt puternic, iar oamenii erau rugați să rămână în casă pentru a evita pericolul. Detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    21 februarie, 2023 at 7:36 am

    Nici in fata evidentei, ca sunt tâmpiți, nu au bunul simt sa recunoască gafa!
    Trebuia avertizata lumea sa nu iasă pe strada la 2 noaptea ….
    Comportament tipic instituțiilor statului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes