Connect with us
Publicitate

Social

ISU Braşov a primit o autospecială de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă

Publicat

pe

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, în ultimele două săptămâni, 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, din totalul celor 276 care vor fi achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au intrat în dotarea salvatorilor.

Publicitate

Acestea au plecat către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Semenic, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiş şi Teleorman.

„Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate, având în vedere că unităţile operative încă deţin tehnică de intervenţie cu durată de exploatare depăşită, iar serviciile oferite celor aflaţi în dificultate trebuie să se menţină la înalte standarde de calitate. Autospecialele sunt destinate intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, ce necesită cantităţi însemnate de substanţe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament ridicat de stingere”, precizează IGSU, vineri, într-o postare pe Facebook.

În luna iunie a anului trecut au fost semnate două acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aproximativ 159 milioane de euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 litri, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 litri.

Publicitate

Până la acest moment, 69 de autospeciale de 10.000 litri au fost distribuite unităţilor operative şi completează tehnica specifică de intervenţie.

Autospecialele sunt achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătăţirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depăşită şi acoperirea deficitului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes