Connect with us
Publicitate

Eveniment

Isteria cumpărăturilor în exces, noul sport național. După iod și combustibil, acum românii au început să facă stocuri de ulei, de teama unor eventuale scumpiri

Publicat

pe

Publicitate

Orice zvon mărunt creează o adevărată isterie națională, iar românii par să nu învețe nici o lecție din experiențele ultimilor ani. După ce și-au făcut stocuri de hârtie igienică, drojdie și făină la începutul pandemiei, de curând sute de mii de români au trecut prin isteria iodului și a combustibilului cumpărat în cantități industriale.

Acum a venit și rândul uleiului să dispară de pe rafturile magazinelor din țară din cauza unui zvon care anunța că litrul de ulei se va scumpi de la 8-9 lei și va ajunge să coste chiar și 15 lei. În toată țara au apărut imagini halucinante cu oameni care și-au încărcat coșurile de cumpărături cu sute de bidoane de ulei, de teama unor eventuale scumpiri.

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului dezmint informațiile legate de o majorare a prețului la ulei și îi îndeamnă pe români să cumpere doar strictul necesar. Comisarii spun că există stocuri suficiente de produse alimentare de orice fel, inclusiv de ulei. Din cauza cumpărăturilor în exces, marile magazine vor avea probleme să se reaprovizioneze cu ulei.

„Simpla mutare a unor cantități mari de alimente de pe raft, în balcon sau cămară nu are nicio logică. Alarmarea din mediul online seamănă cu ceea ce s-a întâmplat la începutul pandemiei, când stocurile mari făcute de unii cetățeni, acasă, nu s-au dovedit justificate. Pe cei care încă judecă normal îi rog să nu se lase atrași într-o situație jenantă. Suntem siguri ca nu există rațiuni de îngrijorare. Am discutat cu Asociația Marilor Retaileri și m-am asigurat că nu exista nicio teamă de a rămâne fără vreun fel de mărfuri. Cei ce acum înțeleg să cumpere cantități uriașe, trăiesc o poveste imaginară, identică cu cea trăită de cei care lăsau rafturile magazinelor fără hârtie igienică, în urmă cu doi ani. Cum au scăpat de volumul cumpărat atunci? Seamănă cu benzina la sac sau tomberon și nici aceea nu are nicio rațiune. Suntem aici să vă protejăm de astfel de situații. Cumpărați rațional! Lăsați poveștile din online! Veniți în realitatea pe care v-o transmitem”, a scris pe pagina sa de facebook, președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes