Connect with us
Publicitate

Social

Israel anunță că țara a învins pandemia de coronavirus: După imunizarea a 60% din populație numărul deceselor a scăzut cu 91%, iar cel al îmbolnăvirilor, cu 86%

Publicitate

Publicat

pe

Asistăm la prima victorie majoră a unei campanii de vaccinare în pandemia de Covid: Israel anunță că, după imunizarea a 60% din populație, numărul cazurilor de infectare a scăzut cu 86%, iar cel al deceselor – cu 91%, anunță Jerusalem Post. Asta, deși restricțiile au fost deja ridicate în mare măsură, iar viața a revenit aproape la normal. În acest weekend vor fi eliminate noi restricții.

Publicitate

Autoritățile din Israel anunță că pandemia de coronavirus a fost depășită

”Cu toată precauția, încep să cred că nu ne mai întoarcem înapoi. (…) În trecut, pentru a ajunge la astfel de cifre, aveam nevoie de un blocaj strict. Acum, totul este deschis și toți indicii scad. Încep să cred că vremurile dificile au trecut”, a declarat Yuli Edelstein în cadrul unui eveniment la care erau prezenți mai mulți șefi ai unor organizații din domeniul sănătății.

Vestea este, în același timp, dovada clară că este corect ceea ce susțin medicii epidemiologi de atâta timp: singura modalitate eficientă de a stopa pandemia este, în acest moment, vaccinarea masivă și obținerea imunității pe această cale.

Publicitate

Deși în țară s-au redeschis deja majoritatea activităților, iar oamenii s-au întors aproape complet la viața de dinainte, numărul cazurilor continuă să scadă ca și când ar fi un lockdown complet.

Yuli Edelstein, ministrul Sănătății din Israel, a proclamat joi apropiata victorie: “Este posibil ca Israelul să fi lăsat pentru totdeauna în urmă pandemia de coronavirus!”. Numărul cazurilor noi de Covid și al pacienților internați la ATI este în continuă scădere, relatează Jerusalem Post. Acest lucru se constată într-un moment în care deja 60% din populația țării a fost deja vaccinată cel puțin cu prima doză.

În anul trecut de la izbucnirea pandemiei, Israelul a fost tot timpul cu un pas înaintea celorlalte țări, remarcându-se prin deciziile corecte luate. Guvernul a constituit o comisie de specialiști de talie mondială în domeniul sănătății și al epidemiologiei, iar recomandările acestora au fost aplicate ferm.

Israel a fost prima țară din lume care a intrat pentru a doua oară în lockdown, astă-toamnă, într-un moment când în celelalte țări nimeni nu îndrăznea nici măcar să deschidă acest subiect. “În curând, toți vor face același lucru”, a spus atunci premierul Netanyahu, iar pronosticul s-a confirmat în mai puțin de o lună.

Tot Israelul a fost țara care s-a organizat cel mai bine în campania de vaccinare. Progresele au fost absolut spectaculoase, centrele de vaccinare funcționând zi și noapte, 7 zile din 7. Când în Israel se ajunsese la vaccinarea unei treimi din populație, în alte țări (inclusiv în UE) campania abia demara.

Publicitate

Acum se culeg roadele. Yuli Edelstein a făcut anunțul, încercând să-și păstreze moderația, la un eveniment unde erau prezenți mai mulți șefi ai unor organizații care activează în sistemul de sănătate: ”Cu toată precauția, încep să cred că nu ne mai întoarcem la ce a fost. (…) În trecut, pentru a ajunge la astfel de cifre, aveam nevoie de un blocaj strict. Acum, totul este deschis și toți indicii scad. Încep să cred că vremurile dificile au trecut“.

surse: B1, Ziaristii, AP

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes