Connect with us

Social

ISJ: Afirmațiile apărute în spațiul public conform cărora ”La Brașov, dispar 11 clase de liceu” sunt false și nefondate

Știri Brașov

Publicat

pe

În ședința din data de 18.12.2020, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Brașov a aprobat Proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022, care cuprinde și oferta educațională pentru clasa a IX-a a liceelor și școlilor profesionale din județul Brașov.

Publicitate

La baza fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat au stat:

  • Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5599 din 21.09.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021 – 2022;
  • Propunerile conducerilor unităților școlare privind oferta educațională pentru anul școlar 2021-2022;
  • Datele analitice și statistice din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România;
  • Propunerile și aprobarea ofertei educaționale pentru învățământul profesional și tehnic ale Comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social.

În oferta educațională pentru clasa a IX-a liceu zi sunt propuse pentru anul școlar 2021-2022 112 clase cu 3.136 de locuri în cele 40 de unități școlare liceale față de 111 clase cu 3.108 locuri realizate în anul școlar 2020-2021

Publicitate

La fundamentarea acestei cifre s-a lua în considerare, pe de-o parte, numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a în anul școlar 2020-2021, cu 518 mai mic față de anul anterior, iar pe de altă parte, faptul că în anul școlar precedent, un număr de 599 de absolvenți de clasa a VIII-a, participanți la Evaluarea Națională, care au optat și pentru clasa a IX-a de liceu zi în prima etapă a admiterii, au putut fi distribuiți în clasa a IX-a în cea de-a doua etapă în învățământul liceal, profesional și dual.

Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile legislației specifice educației, în proiectul planului de școlarizare pentru anul următor sunt prevăzute locuri la clasa a IX-a (învățământ liceal, profesional și dual) pentru a cuprinde toți absolvenții clase a VIII-a.

Publicitate

Luând în considerare cifrele demografice și cele ale migrației populației, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a propus în fiecare an un număr mai mare (cu 200 până la 350) de locuri astfel încât fiecare absolvent de clasa a VIII-a care optează pentru un loc în clasa a IX-a în județul nostru să își găsească un loc la una din formele de învățământ.

Conducerile a 12 unități școlare liceale din județul Brașov au solicitat, pentru anul școlar 2021-2022, suplimentarea cu câte o clasă a IX-a de liceu față de anul școlar curent, solicitări respinse de Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar județean Brașov având în vedere cele prezentate mai sus.

Afirmațiile apărută în spațiul public conform cărora ”La Brașov, dispar 11 clase de liceu” sau că ”efectele pe care ar putea să le aibă noua ,,revizuire“ a numărului de locuri în licee ar putea fi faptul că sunt copii care riscă să rămână în afara sistemului educațional sunt false și nefondate.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

FOTO / O maşină s-a izbit de un copac, în Răcădău. O victimă încarcerată

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ionut A.

Publicitate

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puţin timp în Răcădău. Un autoturism a intrat într-un copac. În urma impactului a rezultat o victimă conştientă încarcerată.

Accidentul a avut loc pe strada Valea Cetăţii.

Publicitate

S-au deplasat la faţa locului o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă.

video

Publicitate

video: Richard F.

Citește mai mult

Social

Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Braşov, de la începutul campaniei şi până acum

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, conform Radio România. Peste 17.600 dintre aceștia au primit şi doza de rapel, anunță sursa citată.

Au fost raportate 90 de cazuri de efecte adverse, însă niciunul sever, susţin autorităţile sanitare.

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ aproape 44 de mii de doze de vaccin Pfizer, cărora li se adaugă peste 3.300 de la Moderna şi alte peste 7.000 cu ser AstraZeneca.

Citește mai mult

Social

Au început să curgă amenzile pentru brașovenii care își aruncă molozul lângă platformele de gunoi

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O problemă mare a Brașovului este depozitarea gunoiului. Brașovenii aruncă de multe ori deșeurile rezultate în urma construcțiilor casnice în sau în afara ghenelor de gunoi. Pe lângă faptul că este un mare disconfort pentru locuitorii orașului, gunoaiele aruncate lângă tomberoane încurcă activitatea oamenilor de la salubritate.

În acest context, Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului, anunță controale și sancțiuni pentru cei care nu respectă regulamentul platformelor de gunoi.

Publicitate

Reamintim că firmele de salubritate colectează deșeurile rezultate în urma construcțiilor direct de la domiciliu, contract cost.

„Start la controale și sancțiuni. Pe raza municipiului Brașov a început operațiunea de verificare a locurilor unde se depozitează, în mod frecvent, deșeuri din construcții și tot felul de amenajări casnice. La acțiune participă echipe mixte, formate din inspectori din cadrul Primăriei Brașov, reprezentanți ai Poliției Locale și angajați ai firmelor de salubrizare. Au fost identificate o serie de persoane în culpă, care au fost sancționate. Aceste verificări pe teren vor continua și în perioada următoare, însă vor deveni constante pe toată perioada anului.” a scris viceprimarul Sebastian Rusu.

Publicitate

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>