Connect with us
Publicitate

Eveniment

IPJ Braşov susţine că poliţiştii nu au circulat cu maşini care aveau ITP-ul expirat

Publicat

pe

Cu toate că în ultima perioadă au apărut mai multe informaţii cum că o bună perioadă de timp timp poliţiştii de la IPJ Braşov au circulat cu maşini care nu aveau Inspecţia Tehnică Periodică făcură, IPJ Braşov reaţionează, şi spune că aceste informaţii nu sunt adevărate. Instituţia a trimis un comunicat de presă în care detaliază cazul:

„Urmare a informațiilor apărute în mass-media, conform cărora „la nivelul I.P.J. Brașov există autovehicule care circulă pe drumurile publice fară inspecția tehnică periodică valabilă”, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov si Registrul Auto Român sunt abilitate să comunice următoarele:

Autospecialele cu numerele de înmatriculare MAI 29799, MAI 29782, MAI 29825, MAI 29801, MAI 29859, MAI 29853, MAI 29865, MAI 29833 au fost retrase din circulație și depozitate în vederea efectuării procedurii de casare, înaintea expirării valabilității ITP-ului.

De asemenea, autospeciala cu numărul de înmatriculare MAI 29782 a fost retrasă din circulație la data de 06.05.2020, înainte de expirarea valabilității ITP-ului.

Publicitate

Conform declarațiilor apărute atât în presa locală, cât și în presa națională, făcute de către persoana care a efectuat filmarea, autospeciala aparținând I.P.J.Brașov, a fost „surprinsă” în trafic, la sfârșitul lunii aprilie 2020, perioadă în care inspecția tehnică periodică se afla în termen de valabilitate, aspecte susținute de către reprezentanții RAR Brașov prin adresele făcute publice.

Toate aceste informații au fost documentate și, respectând principiul transparenței instituționale, au fost transmise opiniei publice pentru informare.

Totodată, Registrul Auto Roman precizeaza ca un autovehicul trebuie, conform legii, sa detina ITP valabil doar atat timp cat circula pe drumurile publice.

Potrivit legislatiei nationale aplicabile care transpune legislația europeana in domeniu, Registrul Auto Roman nu înregistrează ca fiind deficiente tehnice menite sa pună în pericol siguranţa în trafic orice neconformitate datorată coroziunii apărute la caroseria vehiculelor. De asemenea, menţionează că în cazul autovehiculelor care au caroserie autoportantă sunt admise, şi nu fac obiectul respingerii la ITP, inclusiv coroziunile străpunse de pana la 2.500 mm pătraţi raportat la fiecare element detașabil ce compune caroseria (aripi, capote, uşi).

Este esențial însa de precizat, în același context, ca RAR nu face evaluări tehnice pe baza unor fotografii, ci doar în urma inspecţiei fizice a unui vehicul.

Cu atât mai mult, considerăm că alte entități fie ele locale sau naţionale care nu au atribuții de natura tehnica ar trebui să se abţina de la a face aprecieri care pot induce în rândul opiniei publice elemente nevalidate corespunzător.

Asigurăm cetătenii că Inspectoratul de Poliție Județean Brașov respectă întru totul legislația în vigoare!”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes