Connect with us
Publicitate

Eveniment

IPJ Brașov reacționează după 4 zile de la scandalul din fața primăriei Făgăraș la care au luat parte peste 100 de elevi de liceu. Polițiștii s-au autosesizat abia după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere

Publicat

pe

Un scandal monstru a izbucnit, weekend-ul trecut, în fața primăriei din Făgăraș. Peste o sută de elevi de liceu s-au luat la bătaie în plină stradă după o petrecere organizată într-un club. Conflictul a pornit la petrecerea de strângere de fonduri pentru balul bobocilor de la Colegiul Național Doamna Stanca, organizată de elevii din anii terminali. Marea problemă ar fi fost că printre petrecăreți s-ar fi strecurat și câțiva elevi de la Colegiul Național Radu Negru, iar prezența lor ar fi fost scânteia de la care a izbucnit scandalul.

Publicitate

În timpul evenimentului din noaptea de sâmbătă spre duminică reacția autorităților a fost de neînțeles. Inițial, în zonă a fost trimis un echipaj de la Poliția Locală Făgăraș, dar agenții nu au reușit să îi potolească pe scandalagii. Abia după ce un martor a sunat la 112 un echipaj de la poliția națională a fost trimis la fața locului. Martorii spuneau că polițiștii au plecat fără să desfășoare activități minime de identificare a agresorilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au transmis, în această dimineață, un comunicat de presă în care explică felul în care oamenii legii au acționat. Abia la 4 zile de la eveniment Poliția Făgăraș s-a autosesizat după ce au vizionat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă. Iată comunicatul IPJ Brașov:

„La data de 23/24 septembrie a.c., un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș s-a deplasat în zona unui club de pe strada Republicii, din localitate, unde un grup de tineri se afla în apropierea sediului Primăriei Făgăraș.

Publicitate

Din cele constatate de polițiști la acel moment, nu a rezultat că între membrii grupului ar fi avut loc o stare conflictuală. Mai mult, în cadrul discuțiilor purtate cu persoanele prezente, acestea au negat că ar fi avut loc vreo agresiune fizică sau vreo abatere de la regulile de conviețuire socială.

În continuare, polițiștii au rămas la fața locului până la dispersarea tuturor persoanelor, intervenția finalizându-se fără niciun fel de incident.

Ulterior, polițiștii au ridicat înregistrările video ale camerelor de supraveghere din zonă, situație în care au constatat că, în grupul de tineri, câțiva dintre aceștia s-ar fi manifestat agresiv fizic, aspecte ce ar fi avut loc înainte de sosirea echipajelor de poliție.

Pe baza celor constatate, Poliția Municipiului Făgăraș s-a sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea existenței unei agresiuni și au efectuat cercetări ce au dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea acestui act. Dintre cei implicați, nicio persoană nu și-a exprimat, până la acest moment, intenția de a formula plângere în cauză.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor”.

Publicitate

Detalii despre acest incident puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes