Connect with us

Economic

Ion Brașoveanu își pune izolație din spumă poliuretanică. Fii ca Ion!

Publicat

pe

Ce i-o fi trecut prin minte Brașoveanului de a ales spuma poliuretanică pe post de izolație? Iată că a gândit la fel ca Bucureșteanu, cel care a mizat pe izolații spumă poliuretanică București.

Izolația din spumă poliuretanică, recomandată

Izolație spumă poliuretanică nu găsești peste tot, ci doar la casele oamenilor care au înțeles că tehnologia evoluează nu numai la telefoane și laptopuri, ci și în domeniul materialelor de construcții. Străinii din țările mai bogate menționează spuma poliuretanică de multe decenii, dar la noi, în România, prima dată când s-a auzit de acest material pentru izolația casei a fost cam acum douăzeci de ani.

Numai că în primii ani informația a avut circuit închis, iar popularizarea materialului-minune a început mult mai târziu și timid. Totuși, noutatea a început să circule, fiindcă puterea exemplului este cea mai mare, pentru că atunci când îți ridici o casă sau o renovezi te consulți cu cei asemenea ție, cum e și normal, ca să îți dai seama cum să procedezi, ce să folosești și de ce să te ferești și astfel să ți se vândă ponturi cu care să mergi la sigur.

Efectul: din ce în ce mai mulți proprietari de case au aplicat izolație din spumă poliuretanică. Ei sau mai degrabă lucrătorii în construcții care știau cum să procedeze, care învățaseră cum să producă spuma (amestecând cei doi compuși) și cum să o pulverizeze și unde pentru ca efectul izolator să se resimtă la maximum. 

De asemenea, și cei care montau izolații clasice de tipul vatei minerale, vatei bazaltice, au început să adauge pe listă spuma izolatoare și să o promoveze în rândul proprietarilor pentru care lucrau. Încet-încet, s-au acumulat din ce în ce mai multe informații despre spuma folosită în izolații, și au reieșit puține dezavantaje (provocate mai degrabă de aplicarea greșită a spumei decât de spuma în sine) și mult mai multe avantaje.

Spuma izolatoare, aplicată de specialiștii din dotare

Toate informațiile acestea au fost aflate de un oarecare Ion Brașoveanu discutând cu un oarecare Ion Bucureșteanu. Bucureșteanu a apelat la ajutorul unei firme de izolații spumă poliuretanică din București și a fost încântat de rezultat. Meseriașii au venit costumați din cap până în picioare, de parcă lucrau deja în spitale suport Covid, au adus cu ei un aparat cu furtun de pulverizare, au făcut ce au făcut și au început să aplice cu tact, cu răbdare, cu atenție, spuma strat după strat, absolut peste tot.

Bucureșteanu a observat:

  • că facturile la energie au scăzut;
  • că e temperatura potrivită peste tot prin casă;
  • că nu mai miroase a umed, a mucegai;
  • că parcă nici huruiturile de afară de la camioane, sirenele de la Salvare sau claxoanele puternice de la mașini nu se mai aud.

Așadar, izolare termică, hidroizolare și poate și izolare fonică, toate posibile după ce s-a aplicat o izolație din spumă poliuretanică. Auzind asta, Ion Brașoveanu ce-a făcut? A pus mâna pe telefon și a sunat și el la Isoterm, firma aceasta de izolații. Și bine a făcut!

Dar tu, vrei să îți izolezi bine casa? Atunci fii ca Ion și sună și tu acolo!  

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes