Connect with us
Publicitate

Administrație

Iohannis arată cu degetul PSD: „vrea să dea Ardealul ungurilor”

Publicat

pe

În cadrul unei intervenţii avute astăzi, preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a referit în termeni critici la adresa PSD despre care spune că „se luptă în birourile secrete din Parlament pentru ca să dea Ardealul ungurilor”. Preşedintele României a ţinut să precizeze în acelaşi timp că o astfel de lege nu va fi promulgată atâta vreme cât el va fi preşedintele ţării.

Publicitate

Imediat după această declaraţie, Iohannis a intrat într-o nouă şedinţă cu reprezentanţi ai Guvernului: Ludovic Orban, prim ministru; Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naţionale; Virgil Popescu, Ministrul Economiei şi Mediului de Afaceri; Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii; Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne; Monica Anisie, Ministrul Educaţiei; Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Declarația președintelui:

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD)

Publicitate

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a declarat Klaus Iohannis.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes